matrixborden, Rijkswaterstaat, snelweg, maximumsnelheid

Maximumsnelheid snelwegen naar 50 km/h wegens sneeuw

UTRECHT – Rijkswaterstaat heeft sinds maandagochtend half twaalf een zogenoemde snelheidsdeken over het snelwegennet gelegd. De matrixborden boven de weg geven een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur aan.

Dit is gedaan in verband met de verraderlijke gladheid. De wegen lijken schoon, maar door de lage temperaturen zijn ze op veel plaatsen glad door bevriezing.

Ondanks de waarschuwingen rijden veel weggebruikers te hard, zeggen Rijkswaterstaat en politie. Maandagochtend gebeurden op de A12, de A13 en de A20 ongevallen met vrachtverkeer met lange files tot gevolg.

Het systeem van de snelheidsdeken is dynamisch. Weginspecteurs die onderweg zijn geven steeds de actuele situatie door.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Maximumsnelheid snelwegen naar 50 km/h wegens sneeuw”

Martin|22.12.10|00:14

Wat een grap! Rijkswaterstaat kan de pot op! 50 km/h?! My ass! Rijkswaterstaat is een grote bende amateuristisch zooitje!
Laat die amateurs bij Rijkswaterstaat eerst bij zichzelf beginnen en beter gaan strooien, om te beginnen met een mix van pekel/zand en eventueel bij sneeuwval met grit. Heel simpel doet men ook bij de Oosterburen waarom kan het hier niet?! En kom niet aan met dat er tekort is aan dit en dat, flikker op met die lachwekkende onzin!

50 km/h op de snelweg?! bekijk het maar!

rijschool|23.12.10|12:35

Zand strooien op de snelwegen lijkt me een heel slecht idee.
ZOAB gaat daarmee naar de vernieling.

meindert|30.12.10|20:06

De matrixborden gaven altijd al een maximum sneldheid aan. Dat weinig bestuurders zich daaraan houden is hun verantwoording. Let wel, het is je eigen verantwoording om veilig en verantwoord te rijden op de weg. 50 km/uur op spekgladde wegen(die niet zo glad lijken en dus extra verradelijk) lijkt me een heel goed plan. Dan nog betreft het hier een maximum snelheid, het MAG dus minder. Neem je verantwoording en rij veilig. Over grind gesproken. DAT geeft pas schade aan je auto! Niet doen dus…!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Maximumsnelheid snelwegen naar 50 km/h wegens sneeuw | RijschoolPro
matrixborden, Rijkswaterstaat, snelweg, maximumsnelheid

Maximumsnelheid snelwegen naar 50 km/h wegens sneeuw

UTRECHT – Rijkswaterstaat heeft sinds maandagochtend half twaalf een zogenoemde snelheidsdeken over het snelwegennet gelegd. De matrixborden boven de weg geven een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur aan.

Dit is gedaan in verband met de verraderlijke gladheid. De wegen lijken schoon, maar door de lage temperaturen zijn ze op veel plaatsen glad door bevriezing.

Ondanks de waarschuwingen rijden veel weggebruikers te hard, zeggen Rijkswaterstaat en politie. Maandagochtend gebeurden op de A12, de A13 en de A20 ongevallen met vrachtverkeer met lange files tot gevolg.

Het systeem van de snelheidsdeken is dynamisch. Weginspecteurs die onderweg zijn geven steeds de actuele situatie door.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Maximumsnelheid snelwegen naar 50 km/h wegens sneeuw”

Martin|22.12.10|00:14

Wat een grap! Rijkswaterstaat kan de pot op! 50 km/h?! My ass! Rijkswaterstaat is een grote bende amateuristisch zooitje!
Laat die amateurs bij Rijkswaterstaat eerst bij zichzelf beginnen en beter gaan strooien, om te beginnen met een mix van pekel/zand en eventueel bij sneeuwval met grit. Heel simpel doet men ook bij de Oosterburen waarom kan het hier niet?! En kom niet aan met dat er tekort is aan dit en dat, flikker op met die lachwekkende onzin!

50 km/h op de snelweg?! bekijk het maar!

rijschool|23.12.10|12:35

Zand strooien op de snelwegen lijkt me een heel slecht idee.
ZOAB gaat daarmee naar de vernieling.

meindert|30.12.10|20:06

De matrixborden gaven altijd al een maximum sneldheid aan. Dat weinig bestuurders zich daaraan houden is hun verantwoording. Let wel, het is je eigen verantwoording om veilig en verantwoord te rijden op de weg. 50 km/uur op spekgladde wegen(die niet zo glad lijken en dus extra verradelijk) lijkt me een heel goed plan. Dan nog betreft het hier een maximum snelheid, het MAG dus minder. Neem je verantwoording en rij veilig. Over grind gesproken. DAT geeft pas schade aan je auto! Niet doen dus…!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.