automobilisten, matrixborden, regiodesk, Verkeer en Waterstaat, omleiding

Regiodesk voor betere actuele verkeersinformatie Zuid-Holland

DEN HAAG – Automobilisten in Zuid-Holland worden de komende jaren beter geïnformeerd over de snelste route naar hun bestemming.

Digitale borden met daarop actuele informatie over omleidingen, vertragingen, evenementen en P+R-locaties worden op belangrijke punten langs snelwegen, provinciale wegen en hoofdwegen in en rondom Den Haag en Rotterdam geplaatst.

Regiodesk

Om de meest actuele informatie op de borden te krijgen is een Regiodesk samengesteld waarin medewerkers van Rijkswaterstaat Zuid-Holland, provincie Zuid-Holland, de gemeenten Den Haag en Rotterdam, de stadsregio Rotterdam en de het stadsgewest Haaglanden samenwerken.

De Regiodesk gaat vanuit de verkeerscentrale in Rhoon de informatie over de wegen in de regio aansturen. Dat gebeurt zowel bij gewone verkeerssituaties als bij evenementen en calamiteiten. Op het moment dat een ongeval plaatsvindt, kunnen de digitale borden langs de kant van de weg snel een alternatieve route aangeven.

September

Het komende half jaar worden in Den Haag al 54 borden geplaatst, waarop actuele reisinformatie wordt gegeven. De Regiodesk moet in september van dit jaar operationeel zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.