Verkeersexamen, basisschool, fietsexamen

Doe mee met de Nationale verkeersveiligheidsprijs 2012

Verdient uw verkeersveiligheidsproject een plek in de spotlights? Grijp uw kans en ding mee naar de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2012. Deze zal op 19 april worden toegekend aan een succesvol, gerealiseerd en innovatief project op het gebied van verkeersveiligheid.

Het kunnen initiatieven zijn van betrokken ouders of scholen, maar ook bedrijven, onderzoeksinstituten en overheden kunnen met hun project voor de prijs in aanmerking komen. Iedereen mag meedingen.

Infrastructuur

Deze prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (NVVC) 2012.

Een vakdeskundige jury zal de inzendingen beoordelen op een aantal criteria. In aanmerking komen afgeronde, innovatieve projecten die een belangrijk, aantoonbaar en positief effect hebben op de verkeersveiligheid.

Stimuleren

Belangrijk is dat het te belonen initiatief méér is dan alleen een noodzakelijke oplossing voor een bestaand probleem: het moet anderen inspireren en aanzetten om zelf aan de slag te gaan. Andere beoordelingscriteria zijn het stimuleren van samenwerking tussen partijen en een blijvend effect van het initiatief.

Uit de ingediende projecten wordt een selectie gemaakt; deze projecten worden genomineerd voor de prijs. De genomineerden krijgen de kans om hun nominatie uit te werken en te presenteren.

NVVC

De door de vakjury genomineerde projecten zullen ook op de kennismarkt van het NVVC worden getoond in de vorm van een posterpresentatie. Tijdens het NVVC wordt de uiteindelijke winnaar door het publiek gekozen.

  • Download hier het aanmeldingsformulier voor het indienen van uw project. Stuur deze voor 15 maart 2012 op.
  • Wilt u meer informatie? Verdere vragen bij het indienen van een project kunt u sturen aan [email protected]

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.