Ivo Opstelten, minister, Veiligheid en Justitie, Tweede Kamer

Registratie verkeersdoden en -gewonden eind 2013 op orde

De politieregistratie van verkeersdoden en –gewonden is eind 2013 op orde. Dit heeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie de Tweede Kamer toegezegd tijdens het Algemeen Overleg verkeersveiligheid vorige week. De huidige registratie van ernstige verkeersongevallen is onder de maat en moet verbeterd worden.

De SWOV heeft diverse keren de al maar teruglopende registratiegraad aan de orde gesteld. Zonder goed bijgehouden data is het bijna onmogelijk gedegen onderzoek te doen en dus te bepalen welke verkeersveiligheidsmaatregelen nodig zijn.

Verkeersveiligheid

In een brief aan de Kamer heeft de SWOV dit punt nog eens benadrukt.Volgens de SWOV gaat het nog steeds niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland en zijn er extra maatregelen nodig om de verkeersveiligheidsdoelstellingen van 2020 (maximaal 500 verkeersdoden en 10.600 ernstig verkeersgewonden) te halen.

Minister Schultz van Haegen zegde in de Kamer toe de voorstellen van de SWOV goed te zullen bekijken. Over eventuele aanvullingen of alternatieven voor die voorstellen wil de SWOV graag met het ministerie meedenken.

Lees ook: SWOV: gaat niet goed met verkeersveiligheid in Nederland

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Registratie verkeersdoden en -gewonden eind 2013 op orde”

Hans Snijders|05.03.13|13:03

Ik pleit ervoor dat alle aanvragers zelf hun geneeskundige verklaring regelen via mijncbr.Dan kan men zich ook niet meer achter de rijschool verschuilen als invuller van de verklaring.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.