verkeersborden

Delft ruimt overbodige verkeersborden op

De gemeente Delft is deze week begonnen met het weghalen van overbodige verkeersborden. De actie moet ertoe leiden dat het autoluwe gebied in de binnenstad straks vrijwel zonder bebording zal zijn.

De gemeente vindt dat te veel verkeersborden alleen maar leiden tot onduidelijkheid. Ook wordt de stad er niet fraaier op. In het autoluwe gebied blijven alleen de wettelijk verplichte borden staan. Dat zijn vooral borden die te maken hebben met de bus of de zebra op de Oude Langendijk.

Eenrichtingsverkeer

Ook de borden eenrichtingsverkeer verdwijnen uit de binnenstad. De gemeente denkt niet dat daardoor problemen ontstaan omdat de hoeveelheid autoverkeer beperkt is. Het verkeer dat er rijdt blijft naar verwachting wel de oorspronkelijke route rijden.

Delft is niet de enige gemeente die werk maakt van het opruimen van overtollige verkeersborden. De gemeente Den Haag kondigde vorig jaar de wildgroei van verkeersborden en andere storende factoren in de openbare ruimte aan te pakken. Ook onder meer Leeuwarden en Arnhem hebben er een begin mee gemaakt.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Delft ruimt overbodige verkeersborden op | RijschoolPro
verkeersborden

Delft ruimt overbodige verkeersborden op

De gemeente Delft is deze week begonnen met het weghalen van overbodige verkeersborden. De actie moet ertoe leiden dat het autoluwe gebied in de binnenstad straks vrijwel zonder bebording zal zijn.

De gemeente vindt dat te veel verkeersborden alleen maar leiden tot onduidelijkheid. Ook wordt de stad er niet fraaier op. In het autoluwe gebied blijven alleen de wettelijk verplichte borden staan. Dat zijn vooral borden die te maken hebben met de bus of de zebra op de Oude Langendijk.

Eenrichtingsverkeer

Ook de borden eenrichtingsverkeer verdwijnen uit de binnenstad. De gemeente denkt niet dat daardoor problemen ontstaan omdat de hoeveelheid autoverkeer beperkt is. Het verkeer dat er rijdt blijft naar verwachting wel de oorspronkelijke route rijden.

Delft is niet de enige gemeente die werk maakt van het opruimen van overtollige verkeersborden. De gemeente Den Haag kondigde vorig jaar de wildgroei van verkeersborden en andere storende factoren in de openbare ruimte aan te pakken. Ook onder meer Leeuwarden en Arnhem hebben er een begin mee gemaakt.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.