ongeval, ongeluk, berm

Gemeente Emmen telt meeste verkeersdoden van Nederland

In de gemeente Emmen zijn vorig jaar de meeste dodelijke verkeersslachtoffers per 100.000 inwoners gevallen. Dit komt naar voren uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan de Tweede Kamer zijn verstrekt.Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ging hiermee in op de vraag van de Kamer om meer informatie te geven over gemeenten met bovengemiddeld veel verkeersslachtoffers.

Ongevallen

Naast Emmen vallen ook Arnhem en Venlo onder steden met een hoog aantal dodelijke verkeersslachtoffers. Gemeenten waar het aantal ongevallen in 2012 relatief laag bleef, zijn Dordrecht, Zaanstad en Amersfoort.

In het onderzoek van het CBS zijn kleinere gemeenten niet opgenomen. Dit in verband met de privacyregels van de overheid. Op de vraag wat de oorzaak is van het hoge aantal verkeersslachtoffers in Emmen en andere gemeenten gaf Schultz geen antwoord.

Beleidsimpuls

Wel zegt de minister in een brief aan de Tweede Kamer toe dat de uitvoering van de maatregelen uit het Beleidsimpuls in volle gang is. De eerste effecten zullen naar verwachting in de cijfers van 2013 en 2014 zichtbaar worden.

“De SWOV heeft op mijn verzoek het effect van de maatregelen doorgerekend. Het pakket nieuwe maatregelen in de Beleidsimpuls kan zorgen voor een extra reductie van maximaal 50 verkeersdoden en 1.000 tot 2.500 ernstig verkeersgewonden per jaar”, licht Schultz van Haegen verder toe.

2toDrive

Ook verwacht de minister vanaf 2015 meer resultaten te kunnen verstrekken van het 2toDrive-experiment. Het experiment is gericht op jongeren die op hun zeventiende praktijkexamen doen en daarna onder begeleiding van een eigen gekozen coach rijden.

Eerder bleek al dat dankzij 2toDrive het slagingspercentage is gestegen. Ruim 56 procent van de 17-jarigen haalden in een keer het rijbewijs tegenover 49,8 procent in de groep 18 jaar en ouder.

Karlien Korebrits

Lees ook:

 

Auteur: Karlien Korebrits

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gemeente Emmen telt meeste verkeersdoden van Nederland | RijschoolPro
ongeval, ongeluk, berm

Gemeente Emmen telt meeste verkeersdoden van Nederland

In de gemeente Emmen zijn vorig jaar de meeste dodelijke verkeersslachtoffers per 100.000 inwoners gevallen. Dit komt naar voren uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan de Tweede Kamer zijn verstrekt.Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ging hiermee in op de vraag van de Kamer om meer informatie te geven over gemeenten met bovengemiddeld veel verkeersslachtoffers.

Ongevallen

Naast Emmen vallen ook Arnhem en Venlo onder steden met een hoog aantal dodelijke verkeersslachtoffers. Gemeenten waar het aantal ongevallen in 2012 relatief laag bleef, zijn Dordrecht, Zaanstad en Amersfoort.

In het onderzoek van het CBS zijn kleinere gemeenten niet opgenomen. Dit in verband met de privacyregels van de overheid. Op de vraag wat de oorzaak is van het hoge aantal verkeersslachtoffers in Emmen en andere gemeenten gaf Schultz geen antwoord.

Beleidsimpuls

Wel zegt de minister in een brief aan de Tweede Kamer toe dat de uitvoering van de maatregelen uit het Beleidsimpuls in volle gang is. De eerste effecten zullen naar verwachting in de cijfers van 2013 en 2014 zichtbaar worden.

“De SWOV heeft op mijn verzoek het effect van de maatregelen doorgerekend. Het pakket nieuwe maatregelen in de Beleidsimpuls kan zorgen voor een extra reductie van maximaal 50 verkeersdoden en 1.000 tot 2.500 ernstig verkeersgewonden per jaar”, licht Schultz van Haegen verder toe.

2toDrive

Ook verwacht de minister vanaf 2015 meer resultaten te kunnen verstrekken van het 2toDrive-experiment. Het experiment is gericht op jongeren die op hun zeventiende praktijkexamen doen en daarna onder begeleiding van een eigen gekozen coach rijden.

Eerder bleek al dat dankzij 2toDrive het slagingspercentage is gestegen. Ruim 56 procent van de 17-jarigen haalden in een keer het rijbewijs tegenover 49,8 procent in de groep 18 jaar en ouder.

Karlien Korebrits

Lees ook:

 

Auteur: Karlien Korebrits

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.