Chris Verstappen bij Q-music over nieuwe verkeersborden

Chris Verstappen, directeur van theorieleermiddelenleverancier Verjo, gaf vrijdag in een radio-uitzending van Q-music tekst en uitleg bij de veertien nieuwe verkeersborden die per 1 januari 2015 worden ingevoerd. “Toen ik het Staatsblad kreeg, viel ook mijn mond open”, zo stelt hij. “Het had wat meer introductietijd mogen hebben om duidelijkheid voor iedereen te creëren. En voor sommige borden is het wenselijk dat ze erbij komen, voor andere niet.”

De veertien borden gaan over doelgroepstroken, zo legt Verstappen in de uitzending uit. “Het is een stukje standaardisering, omdat heel veel wegbeheerders eigen borden hadden bedacht. Dan kom je aanrijden en vraag je je af: wat zullen ze hier nou weer mee bedoelen. Het moet wel eenduidig zijn, internationaal en iedereen moet het kunnen begrijpen.”

Verkeersborden

Met het nieuwe besluit worden sommige bestaande borden echter niet aangepakt, terwijl Verstappen dat wel graag had zien gebeuren. “Denk aan het bord ‘fietsstraat’. Moet je je voorstellen dat je een vrachtautochauffeur bent die uit Polen komt. Die kan het woord ‘fietsstraat’ niet eens lezen.”

Verstappen: “Mijn mening is: probeer zo min mogelijk borden te gebruiken en ze zo duidelijk mogelijk te maken. Hoe meer borden je neerzet, hoe minder ernaar gekeken wordt. En alle borden waar teksten op staan, zou ik graag zien verdwijnen. Een bord als ‘dimlicht aan’ bijvoorbeeld. In Spanje hebben ze daar een bord met een prachtig symbool voor.”

Uitzending

In de radio-uitzending vertelt de Verjo-directeur daarnaast over onder meer ‘aparte’ borden in het Nederlandse en buitenlandse straatbeeld en passeren zijn favoriete exemplaren de revue.

Klik hier om het fragment van Q-music over de veertien nieuwe verkeersborden te beluisteren

Lees ook:

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Chris Verstappen bij Q-music over nieuwe verkeersborden | RijschoolPro

Chris Verstappen bij Q-music over nieuwe verkeersborden

Chris Verstappen, directeur van theorieleermiddelenleverancier Verjo, gaf vrijdag in een radio-uitzending van Q-music tekst en uitleg bij de veertien nieuwe verkeersborden die per 1 januari 2015 worden ingevoerd. “Toen ik het Staatsblad kreeg, viel ook mijn mond open”, zo stelt hij. “Het had wat meer introductietijd mogen hebben om duidelijkheid voor iedereen te creëren. En voor sommige borden is het wenselijk dat ze erbij komen, voor andere niet.”

De veertien borden gaan over doelgroepstroken, zo legt Verstappen in de uitzending uit. “Het is een stukje standaardisering, omdat heel veel wegbeheerders eigen borden hadden bedacht. Dan kom je aanrijden en vraag je je af: wat zullen ze hier nou weer mee bedoelen. Het moet wel eenduidig zijn, internationaal en iedereen moet het kunnen begrijpen.”

Verkeersborden

Met het nieuwe besluit worden sommige bestaande borden echter niet aangepakt, terwijl Verstappen dat wel graag had zien gebeuren. “Denk aan het bord ‘fietsstraat’. Moet je je voorstellen dat je een vrachtautochauffeur bent die uit Polen komt. Die kan het woord ‘fietsstraat’ niet eens lezen.”

Verstappen: “Mijn mening is: probeer zo min mogelijk borden te gebruiken en ze zo duidelijk mogelijk te maken. Hoe meer borden je neerzet, hoe minder ernaar gekeken wordt. En alle borden waar teksten op staan, zou ik graag zien verdwijnen. Een bord als ‘dimlicht aan’ bijvoorbeeld. In Spanje hebben ze daar een bord met een prachtig symbool voor.”

Uitzending

In de radio-uitzending vertelt de Verjo-directeur daarnaast over onder meer ‘aparte’ borden in het Nederlandse en buitenlandse straatbeeld en passeren zijn favoriete exemplaren de revue.

Klik hier om het fragment van Q-music over de veertien nieuwe verkeersborden te beluisteren

Lees ook:

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.