Bebording maximumsnelheden uitgelegd in factsheets

Rijkswaterstaat heeft twee documenten gepubliceerd waarin uitleg wordt gegeven over de bebording voor maximumsnelheden. Ook worden de vernieuwde hectometerborden van toelichting voorzien. De factsheets moeten bij automobilisten onduidelijkheden over de verschillende gehanteerde maximumsnelheden op de Nederlandse wegen wegnemen.

Rijkswaterstaat hanteert vier snelheidslimieten: 100 km/u, 120 km/u en 130 km/u en overige maximumsnelheden. In Nederland is de maximumsnelheid 130 km/u, maar op verschillende snelwegen en op bepaalde tijden worden andere limieten gehanteerd. Omdat over die verschillen bij veel automobilisten nog onduidelijkheid bestaat, heeft Rijkswaterstaat in twee factsheets alle feiten nog een keer op een rijtje gezet.

Maximumsnelheid

In de ‘Toelichting Verkeersborden’ geeft Rijkswaterstaat een overzicht van snelheidsovergangen en de verkeersborden die daarbij horen. Hiermee wordt inzicht gegeven in de manier waarop op de Nederlandse snelwegen met bebording rond maximumsnelheden wordt omgesprongen.

Om een einde aan de verwarring over maximumsnelheden  te maken, heeft Rijkswaterstaat volgens planning dit jaar nog 5.000 hectometerbordjes langs Nederlandse snelwegen vervangen. Op de hele kilometer worden bordjes voorzien van de geldende maxima. Om automobilisten over de nieuwe hectometerbordjes meer informatie te geven, publiceerde Rijkswaterstaat het document ‘Kijk op hectometerborden‘.

Lees ook:

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bebording maximumsnelheden uitgelegd in factsheets | RijschoolPro

Bebording maximumsnelheden uitgelegd in factsheets

Rijkswaterstaat heeft twee documenten gepubliceerd waarin uitleg wordt gegeven over de bebording voor maximumsnelheden. Ook worden de vernieuwde hectometerborden van toelichting voorzien. De factsheets moeten bij automobilisten onduidelijkheden over de verschillende gehanteerde maximumsnelheden op de Nederlandse wegen wegnemen.

Rijkswaterstaat hanteert vier snelheidslimieten: 100 km/u, 120 km/u en 130 km/u en overige maximumsnelheden. In Nederland is de maximumsnelheid 130 km/u, maar op verschillende snelwegen en op bepaalde tijden worden andere limieten gehanteerd. Omdat over die verschillen bij veel automobilisten nog onduidelijkheid bestaat, heeft Rijkswaterstaat in twee factsheets alle feiten nog een keer op een rijtje gezet.

Maximumsnelheid

In de ‘Toelichting Verkeersborden’ geeft Rijkswaterstaat een overzicht van snelheidsovergangen en de verkeersborden die daarbij horen. Hiermee wordt inzicht gegeven in de manier waarop op de Nederlandse snelwegen met bebording rond maximumsnelheden wordt omgesprongen.

Om een einde aan de verwarring over maximumsnelheden  te maken, heeft Rijkswaterstaat volgens planning dit jaar nog 5.000 hectometerbordjes langs Nederlandse snelwegen vervangen. Op de hele kilometer worden bordjes voorzien van de geldende maxima. Om automobilisten over de nieuwe hectometerbordjes meer informatie te geven, publiceerde Rijkswaterstaat het document ‘Kijk op hectometerborden‘.

Lees ook:

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.