VVN wil maximale snelheid provinciale wegen verlagen om ongevallen te voorkomen

VVN: ‘Verander 80-km-wegen in 60-km-wegen’

VVN: 'Maak van 80-km-wegen 60-km-wegen' Foto: Shutterstock

Veilig Verkeer Nederland is van mening dat 80-km-wegen die niet aan de inrichtingseisen voldoen, moeten worden teruggebracht naar 60-km-wegen. Volgens de ongevallenregistratie van de politie vindt op deze wegen namelijk 41 procent van de dodelijke verkeersongevallen plaats.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “VVN: ‘Verander 80-km-wegen in 60-km-wegen’”

Mart Kuiper|04.03.23|11:14

Zullen we gewoon overal een 30 km zone van maken en om de 10 meter een verkeersdrempel neerleggen? Zijn we gelijk van de hele discussie af en hoeven we niet om de zoveel jaar het RVV weer aan te passen. Wat een tutland zijn we inmiddels geworden zeg. Als we alle risico’s willen vermijden kunnen we beter al het gemotoriseerde verkeer verbieden en lekker thuis achter de geraniums blijven. We schieten door in het thema veiligheid en alles maar goed geregeld willen hebben.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VVN: ‘Verander 80-km-wegen in 60-km-wegen’ | RijschoolPro
VVN wil maximale snelheid provinciale wegen verlagen om ongevallen te voorkomen

VVN: ‘Verander 80-km-wegen in 60-km-wegen’

VVN: 'Maak van 80-km-wegen 60-km-wegen' Foto: Shutterstock

Veilig Verkeer Nederland is van mening dat 80-km-wegen die niet aan de inrichtingseisen voldoen, moeten worden teruggebracht naar 60-km-wegen. Volgens de ongevallenregistratie van de politie vindt op deze wegen namelijk 41 procent van de dodelijke verkeersongevallen plaats.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “VVN: ‘Verander 80-km-wegen in 60-km-wegen’”

Mart Kuiper|04.03.23|11:14

Zullen we gewoon overal een 30 km zone van maken en om de 10 meter een verkeersdrempel neerleggen? Zijn we gelijk van de hele discussie af en hoeven we niet om de zoveel jaar het RVV weer aan te passen. Wat een tutland zijn we inmiddels geworden zeg. Als we alle risico’s willen vermijden kunnen we beter al het gemotoriseerde verkeer verbieden en lekker thuis achter de geraniums blijven. We schieten door in het thema veiligheid en alles maar goed geregeld willen hebben.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.