NPO Radio 1-programma ‘5 dagen’: in gesprek over stijging aantal verkeersdoden
verkeersveiligheid

NPO Radio 1-programma ‘5 Dagen’: in gesprek over stijging aantal verkeersdoden

De gele toerbus van NPO Foto: Hans Tak

Het gesprek aangaan over de alarmerende stijging van het aantal verkeersdoden in Nederland. Dat is het doel van het NPO Radio 1-programma ‘5 Dagen’, waarvoor in de week van 1 mei met een gele bus naar verschillende locaties in Nederland wordt getoerd.

Vorig jaar kwamen 737 mensen om het leven door een verkeersongeval, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Dat zijn er 155 meer dan een jaar eerder, en is daarmee het hoogste aantal verkeersdoden sinds 2008. Hoe is het met de verkeersveiligheid in Nederland gesteld? Wat voor mentaliteit is er in het verkeer? En wat doet het met je om zo’n ongeluk mee te maken, om dat te veroorzaken, of om iemand op die manier te verliezen? Deze vragen worden in het programma ‘5 Dagen’ beantwoord door mensen die vanuit een bepaalde rol te maken hebben gehad met de gevaren in het verkeer.

Nancy Scholten is op maandag 1 mei de eerste gast. Haar zoon Darren kwam om het leven bij een verkeersongeval. De auto waarin hij zat, werd aangereden door een bestuurder die vermoedelijk onder invloed was van drank en drugs. Dinsdag is er een gesprek met Frank Frijns. Zijn dochter Yannick kwam in 2016 om het leven nadat ze werd aangereden door een onoplettende automobilist. Samen met Lauranne Jansen, de moeder van Yannick, heeft hij Stichting Yannick opgericht, om de dialoog aan te gaan over de risico’s van de afleiding van de mobiele telefoon in het verkeer.

Woensdag staat in het teken van de andere kant van een ongeluk: dat van de veroorzaker. Sandra raakte een fietser met haar auto, waarna de fietser overleed. De familie van het slachtoffer wilde graag met haar in contact komen. Vrijdag is Nelly Vollebregt van de Vereniging Verkeersslachtoffers te gast om antwoord te geven op de vraag wat er moet gebeuren om de verkeersveiligheid te verbeteren en het aantal onnodige verkeersslachtoffers te verminderen.

Het programma is op maandag 1 mei, dinsdag 2 mei, woensdag 3 mei en vrijdag 5 mei van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1 te beluisteren.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NPO Radio 1-programma ‘5 Dagen’: in gesprek over stijging aantal verkeersdoden | RijschoolPro
NPO Radio 1-programma ‘5 dagen’: in gesprek over stijging aantal verkeersdoden
verkeersveiligheid

NPO Radio 1-programma ‘5 Dagen’: in gesprek over stijging aantal verkeersdoden

De gele toerbus van NPO Foto: Hans Tak

Het gesprek aangaan over de alarmerende stijging van het aantal verkeersdoden in Nederland. Dat is het doel van het NPO Radio 1-programma ‘5 Dagen’, waarvoor in de week van 1 mei met een gele bus naar verschillende locaties in Nederland wordt getoerd.

Vorig jaar kwamen 737 mensen om het leven door een verkeersongeval, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Dat zijn er 155 meer dan een jaar eerder, en is daarmee het hoogste aantal verkeersdoden sinds 2008. Hoe is het met de verkeersveiligheid in Nederland gesteld? Wat voor mentaliteit is er in het verkeer? En wat doet het met je om zo’n ongeluk mee te maken, om dat te veroorzaken, of om iemand op die manier te verliezen? Deze vragen worden in het programma ‘5 Dagen’ beantwoord door mensen die vanuit een bepaalde rol te maken hebben gehad met de gevaren in het verkeer.

Nancy Scholten is op maandag 1 mei de eerste gast. Haar zoon Darren kwam om het leven bij een verkeersongeval. De auto waarin hij zat, werd aangereden door een bestuurder die vermoedelijk onder invloed was van drank en drugs. Dinsdag is er een gesprek met Frank Frijns. Zijn dochter Yannick kwam in 2016 om het leven nadat ze werd aangereden door een onoplettende automobilist. Samen met Lauranne Jansen, de moeder van Yannick, heeft hij Stichting Yannick opgericht, om de dialoog aan te gaan over de risico’s van de afleiding van de mobiele telefoon in het verkeer.

Woensdag staat in het teken van de andere kant van een ongeluk: dat van de veroorzaker. Sandra raakte een fietser met haar auto, waarna de fietser overleed. De familie van het slachtoffer wilde graag met haar in contact komen. Vrijdag is Nelly Vollebregt van de Vereniging Verkeersslachtoffers te gast om antwoord te geven op de vraag wat er moet gebeuren om de verkeersveiligheid te verbeteren en het aantal onnodige verkeersslachtoffers te verminderen.

Het programma is op maandag 1 mei, dinsdag 2 mei, woensdag 3 mei en vrijdag 5 mei van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1 te beluisteren.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.