Grootste ergernissen in het verkeer: van bumperkleven tot appen achter het stuur
onderzoek

Grootste ergernissen in het verkeer: van bumperkleven tot appen achter het stuur

Bumperkleven en smartphonegebruik nog steeds grootste ergernissen in het verkeer Foto: Allianz Direct

Van files en flitsers tot snelheidsduivels en mensen die rechts inhalen: Nederlanders ergeren zich groen en geel in het verkeer. Bumperklevers zijn vaak de grootste bron van irritatie, gevolgd door mensen die hun smartphone gebruiken achter het stuur. Dat blijkt uit een onderzoek van Allianz Direct.

De verzekeraar vroeg ruim duizend rijbewijsbezitters naar hun ergernissen op de weg. Ruim driekwart van hen (76 procent) geeft aan het asociaal te vinden als automobilisten hun smartphone gebruiken achter het stuur. Van de ondervraagden vindt daarnaast 52 procent het ‘heel vervelend’ als hun partner zijn of haar telefoon gebruikt tijdens het rijden en 17 procent zegt zich zorgen te maken om kinderen of partners, omdat zij wel eens hun smartphone zouden gebruiken in het verkeer.

“Ook vorig jaar kwam de smartphone als grote irritatiebron naar voren in ons onderzoek. Opvallend is dat driekwart van de autorijders het asociaal vindt als verkeersdeelnemers hun smartphone gebruiken, maar een vijfde zelf ook wel eens een smartphone gebruikt in het verkeer”, zegt Ron Adams van Allianz Direct.

Top 10

Naast bumperkleven en smartphonegebruik, heeft de verzekeraar een top tien kunnen opstellen van grootste ergernissen in het verkeer.

Top 10:

1. Bumperklevers
2. Smartphonegebruik
3. Onnodig links rijden
4. Te langzaam rijden
5. Te hard rijden
6. Files
7. Afval uit het raam gooien
8. Rechts inhalen
9. Omleidingen
10. Snelheidsbeperkingen

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Grootste ergernissen in het verkeer: van bumperkleven tot appen achter het stuur | RijschoolPro
Grootste ergernissen in het verkeer: van bumperkleven tot appen achter het stuur
onderzoek

Grootste ergernissen in het verkeer: van bumperkleven tot appen achter het stuur

Bumperkleven en smartphonegebruik nog steeds grootste ergernissen in het verkeer Foto: Allianz Direct

Van files en flitsers tot snelheidsduivels en mensen die rechts inhalen: Nederlanders ergeren zich groen en geel in het verkeer. Bumperklevers zijn vaak de grootste bron van irritatie, gevolgd door mensen die hun smartphone gebruiken achter het stuur. Dat blijkt uit een onderzoek van Allianz Direct.

De verzekeraar vroeg ruim duizend rijbewijsbezitters naar hun ergernissen op de weg. Ruim driekwart van hen (76 procent) geeft aan het asociaal te vinden als automobilisten hun smartphone gebruiken achter het stuur. Van de ondervraagden vindt daarnaast 52 procent het ‘heel vervelend’ als hun partner zijn of haar telefoon gebruikt tijdens het rijden en 17 procent zegt zich zorgen te maken om kinderen of partners, omdat zij wel eens hun smartphone zouden gebruiken in het verkeer.

“Ook vorig jaar kwam de smartphone als grote irritatiebron naar voren in ons onderzoek. Opvallend is dat driekwart van de autorijders het asociaal vindt als verkeersdeelnemers hun smartphone gebruiken, maar een vijfde zelf ook wel eens een smartphone gebruikt in het verkeer”, zegt Ron Adams van Allianz Direct.

Top 10

Naast bumperkleven en smartphonegebruik, heeft de verzekeraar een top tien kunnen opstellen van grootste ergernissen in het verkeer.

Top 10:

1. Bumperklevers
2. Smartphonegebruik
3. Onnodig links rijden
4. Te langzaam rijden
5. Te hard rijden
6. Files
7. Afval uit het raam gooien
8. Rechts inhalen
9. Omleidingen
10. Snelheidsbeperkingen

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.