Motorregistraties blijven toenemen: ‘Weerspiegelt blijvende passie voor motorrijden’

Volgens Bovag, RAI Vereniging en RDC past de stijging geheel in de trend van de afgelopen jaren Foto: Jacqueline van Kerkhof/Shutterstock

Er werden 2.976 motorfietsen op kenteken gezet in maart 2024, een toename van 27 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden er in het eerste kwartaal 5.451 nieuwe motoren verkocht, 20,1 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2023. Dat blijkt uit gegevens van Bovag, RAI Vereniging en RDC. 

Volgens hen past de stijging geheel in de trend van de afgelopen jaren. Martijn van Eikenhorst, sectiemanager Motoren bij RAI Vereniging: “Deze sterke groei in motorverkoop weerspiegelt de blijvende passie van mensen voor motorrijden en de groeiende populariteit van dit vervoermiddel als een veelzijdige en avontuurlijke optie.”

Tweedehands

Ook de tweedehandsmarkt voor motoren bruist, blijkt verder uit de gegevens van de Bovag, Rai Vereniging en RDC. In maart alleen al zijn er 16.295 gebruikte motorfietsen verkocht. In dezelfde maand vorig jaar waren dat er nog 12.805, een stijging van 27,3 procent.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Motorregistraties blijven toenemen: ‘Weerspiegelt blijvende passie voor motorrijden’ | RijschoolPro

Motorregistraties blijven toenemen: ‘Weerspiegelt blijvende passie voor motorrijden’

Volgens Bovag, RAI Vereniging en RDC past de stijging geheel in de trend van de afgelopen jaren Foto: Jacqueline van Kerkhof/Shutterstock

Er werden 2.976 motorfietsen op kenteken gezet in maart 2024, een toename van 27 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden er in het eerste kwartaal 5.451 nieuwe motoren verkocht, 20,1 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2023. Dat blijkt uit gegevens van Bovag, RAI Vereniging en RDC. 

Volgens hen past de stijging geheel in de trend van de afgelopen jaren. Martijn van Eikenhorst, sectiemanager Motoren bij RAI Vereniging: “Deze sterke groei in motorverkoop weerspiegelt de blijvende passie van mensen voor motorrijden en de groeiende populariteit van dit vervoermiddel als een veelzijdige en avontuurlijke optie.”

Tweedehands

Ook de tweedehandsmarkt voor motoren bruist, blijkt verder uit de gegevens van de Bovag, Rai Vereniging en RDC. In maart alleen al zijn er 16.295 gebruikte motorfietsen verkocht. In dezelfde maand vorig jaar waren dat er nog 12.805, een stijging van 27,3 procent.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.