Rijexamen, beginnend bestuurder, leerling, instructeur

Wachttijden praktijkexamen B-rijbewijs bij het CBR zijn op orde 

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Goed nieuws van het CBR: al het hele jaar blijft het rijvaardigheidsbureau met zijn reserveringstermijnen in alle examenplaatsen binnen de norm van zeven weken. Dat geldt voor de eerste B-examens. Ook de norm van vijf weken voor de B-herexamens wordt gehaald. 

‘Een prestatie van formaat, na meer dan vijf jaar buffelen, overwerken en examinatoren werven’. In de nieuwsbrief voor opleiders, CBR Info, blikt operationaal manager Rijvaardigheid Gerrit van Kouterik terug op de laatste jaren, waarin is gewerkt aan het terugdringen van de wachttijden voor het praktijkexamen. 

Volgens Van Kouterik was het vooral een kwestie van ‘lange adem en investeren’. Vanaf 2013 werd het drukker dankzij de aantrekkende economie en een boost in de transportsector. De vraag naar examens nam toe. Het CBR wilde die toename opvangen met overwerk, maar moest uiteindelijk andere stappen zetten om iedereen binnen zeven weken na aanvraag op examen te laten komen. 

Werving examinatoren 

Vijf jaar geleden werd ingezet op het werven van examinatoren. Sindsdien zijn er 250 nieuwe examinatoren bijgekomen. De wachttijden lopen weer in de pas. Van Kouterik zegt in het interview: ‘We zijn er echt trots op dat we sinds 1 januari voor de B-praktijkexamens een score van 100 procent hebben behaald op de afgesproken normen. En dat lukt al het hele jaar in al onze locaties. Ook in Rijswijk, waar de reserveringstermijn vorig jaar nog op twaalf weken lag.’ 

Nog niet op alle categorieën wordt voldoende gescoord, bij de examens A en BE is de wachttijd soms nog te lang. Positief volgens de manager Rijvaardigheid is dat de rijscholen meer aanbod te zien krijgen in de roosters. Ieder jaar worden zo’n 700.000 examens afgelegd.  

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wachttijden praktijkexamen B-rijbewijs bij het CBR zijn op orde | RijschoolPro
Rijexamen, beginnend bestuurder, leerling, instructeur

Wachttijden praktijkexamen B-rijbewijs bij het CBR zijn op orde 

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Goed nieuws van het CBR: al het hele jaar blijft het rijvaardigheidsbureau met zijn reserveringstermijnen in alle examenplaatsen binnen de norm van zeven weken. Dat geldt voor de eerste B-examens. Ook de norm van vijf weken voor de B-herexamens wordt gehaald. 

‘Een prestatie van formaat, na meer dan vijf jaar buffelen, overwerken en examinatoren werven’. In de nieuwsbrief voor opleiders, CBR Info, blikt operationaal manager Rijvaardigheid Gerrit van Kouterik terug op de laatste jaren, waarin is gewerkt aan het terugdringen van de wachttijden voor het praktijkexamen. 

Volgens Van Kouterik was het vooral een kwestie van ‘lange adem en investeren’. Vanaf 2013 werd het drukker dankzij de aantrekkende economie en een boost in de transportsector. De vraag naar examens nam toe. Het CBR wilde die toename opvangen met overwerk, maar moest uiteindelijk andere stappen zetten om iedereen binnen zeven weken na aanvraag op examen te laten komen. 

Werving examinatoren 

Vijf jaar geleden werd ingezet op het werven van examinatoren. Sindsdien zijn er 250 nieuwe examinatoren bijgekomen. De wachttijden lopen weer in de pas. Van Kouterik zegt in het interview: ‘We zijn er echt trots op dat we sinds 1 januari voor de B-praktijkexamens een score van 100 procent hebben behaald op de afgesproken normen. En dat lukt al het hele jaar in al onze locaties. Ook in Rijswijk, waar de reserveringstermijn vorig jaar nog op twaalf weken lag.’ 

Nog niet op alle categorieën wordt voldoende gescoord, bij de examens A en BE is de wachttijd soms nog te lang. Positief volgens de manager Rijvaardigheid is dat de rijscholen meer aanbod te zien krijgen in de roosters. Ieder jaar worden zo’n 700.000 examens afgelegd.  

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.