Parkeerschades komen vaker voor bij Limburgers en Volvo-bestuurders

Foto van Univé, bij Persartikel: Volvo-bestuurders en Limburgers meest betrokken bij parkeerschades

Bestuurders van een Volvo lijken de meeste moeite te hebben met parkeren. 2,4 procent van de Volvo-rijders die een autoverzekering hebben bij Univé, maakte de afgelopen twee jaar schade bij het parkeren; het hoogste schadepercentage in vergelijking met andere grote automerken. Regionaal gemeten is de kans op parkeerschade onder Limburgers het grootst. 

Gemiddeld ontving Univé in 2020 meer dan dertig meldingen van parkeerschades per dag. De parkeerpogingen van Volvo-bestuurders leverden het vaakst nazorg op. Het Zweedse automerk wordt op de voet gevolgd door Mazda, dat met een verschil van 9 procent bij meer parkeerschadeclaims betrokken was dan de nummers drie en vier: Hyundai en Mercedes-Benz. De top vijf wordt afgesloten door het Duitse automerk Opel. Ongeveer 2,1 procent van de Opel-rijders heeft in het voorgaande jaar een parkeerschadeclaim ingediend. Dit blijkt uit cijfers van Univé.

Parkeerschade per provincie

Naast het verband tussen automerk en aantal schadeclaims, trok Univé ook een vergelijking op regionaal niveau. Hieruit blijkt dat Limburgers het minst schadevrij van de parkeerplaats af te komen. Met een claimpercentage van 2,2 procent komen de zuiderlingen er net iets nadeliger vanaf dan hun collega-automobilisten in het westen. Met beide 2,1 procent delen Noord- en Zuid-Holland de tweede plaats in het overzicht. In het noorden bleven parkeerders het vaakst schadevrij; in Groningen en Friesland claimden slechts 1,8 procent van de verzekerden schade na een parkeermanoeuvre.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.