CBR voerde intern onderzoek naar vrachtwagenchauffeur die agent doodreed

CBR, foto van Promedia

Het CBR heeft intern onderzoek gedaan naar de vrachtwagenchauffeur die begin juli een motoragent heeft doodgereden. Dat heeft het CBR bevestigd aan RijschoolPro na berichtgeving hierover in het AD.

In een reconstructie van het AD wordt het examencentrum ervan beticht niets te hebben gedaan met alarmeringen van de politie. Volgens de krant heeft de politie het CBR drie keer gewaarschuwd over het rijgedrag van de man. Ook zou hij een boete hebben gekregen voor het gebruiken van geweld tegen twee ambtenaren van de Inspectie Leefomgeving. Tijdens de eerste psychische keuring bij het CBR zou de chauffeur dat incident verzwegen hebben.

Medische keuring

“Als de politie iets ziet en twijfelt, doen ze een mededeling bij het CBR. Die mededelingen verzamelen we en sturen vervolgens iemand door naar bijvoorbeeld een cursus ‘Alcohol en Verkeer’ of starten een onderzoek”, legt de woordvoerder van CBR uit.

“Als iemand geestelijk niet in orde blijkt, sturen we diegene naar een onafhankelijke psychiater.” Het CBR schrijft in de reactie op de beschuldiging dat feiten die niet gemeld zijn bij het CBR, en die dus niet bekend zijn, niet meegenomen kunnen worden in de maatregel die wordt opgelegd.

Op basis van het rapport van de onafhankelijke psychiater met de vastgestelde medische toestand en het bijbehorende advies neemt een medisch adviseur van het CBR ten slotte een besluit over de rijgeschiktheid. Dit alles binnen de kaders van wet- en regelgeving.

Het CBR wil geen inhoudelijke informatie verstrekken over het specifieke voorval. Het examencentrum geeft aan dit niet te kunnen vanwege de gerechtelijke procedure die op dit moment loopt.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR voerde intern onderzoek naar vrachtwagenchauffeur die agent doodreed | RijschoolPro

CBR voerde intern onderzoek naar vrachtwagenchauffeur die agent doodreed

CBR, foto van Promedia

Het CBR heeft intern onderzoek gedaan naar de vrachtwagenchauffeur die begin juli een motoragent heeft doodgereden. Dat heeft het CBR bevestigd aan RijschoolPro na berichtgeving hierover in het AD.

In een reconstructie van het AD wordt het examencentrum ervan beticht niets te hebben gedaan met alarmeringen van de politie. Volgens de krant heeft de politie het CBR drie keer gewaarschuwd over het rijgedrag van de man. Ook zou hij een boete hebben gekregen voor het gebruiken van geweld tegen twee ambtenaren van de Inspectie Leefomgeving. Tijdens de eerste psychische keuring bij het CBR zou de chauffeur dat incident verzwegen hebben.

Medische keuring

“Als de politie iets ziet en twijfelt, doen ze een mededeling bij het CBR. Die mededelingen verzamelen we en sturen vervolgens iemand door naar bijvoorbeeld een cursus ‘Alcohol en Verkeer’ of starten een onderzoek”, legt de woordvoerder van CBR uit.

“Als iemand geestelijk niet in orde blijkt, sturen we diegene naar een onafhankelijke psychiater.” Het CBR schrijft in de reactie op de beschuldiging dat feiten die niet gemeld zijn bij het CBR, en die dus niet bekend zijn, niet meegenomen kunnen worden in de maatregel die wordt opgelegd.

Op basis van het rapport van de onafhankelijke psychiater met de vastgestelde medische toestand en het bijbehorende advies neemt een medisch adviseur van het CBR ten slotte een besluit over de rijgeschiktheid. Dit alles binnen de kaders van wet- en regelgeving.

Het CBR wil geen inhoudelijke informatie verstrekken over het specifieke voorval. Het examencentrum geeft aan dit niet te kunnen vanwege de gerechtelijke procedure die op dit moment loopt.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.