Bijna 700 examens uitgesteld door storm Poly
gevolgen

Bijna 700 examens uitgesteld door storm Poly

Kandidaten die hun examen niet konden doen, krijgen voorrang op het inplannen van een nieuw examen Foto: CBR

In totaal zijn er door zomerstorm Poly woensdag bijna 700 examens uitgesteld, meldt het CBR. Het gaat hierbij om 513 praktijkexamens en toetsen van het RV, 15 rijtesten, 133 theorie-examens en 22 CCV-examens.

Vooral de examenlocaties in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en Groningen hebben veel hinder ondervonden van de storm. “Opvallend genoeg is er geen uitstel gemeld vanuit Zeeland. Het hoogtepunt van de storm was daar al voorbij toen de praktijkexamens nog van start moesten gaan. Ook in Brabant, Limburg en Gelderland zijn alle examens volgens planning afgenomen”, zegt een woordvoerder van het CBR.

Voorrang

Het CBR gaf eerder al aan dat een door de storm uitgesteld examen voorrang krijgt bij het plannen van een nieuwe datum. Ook werd er gemeld dat hiervoor geen extra kosten zullen worden gerekend. De organisatie doet dit via de ‘gebruikelijke werkwijze bij uitgestelde examens’. “Ook wanneer een examenrit bijvoorbeeld niet afgemaakt kan worden vanwege file of een zieke examinator, vinden we binnen een paar dagen een nieuwe datum. Vanwege het grote aantal uitgestelde examens door de storm verwachten we dat alle uitgestelde examens begin volgende week opnieuw zijn ingepland”, aldus de woordvoerder.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in.
Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bijna 700 examens uitgesteld door storm Poly | RijschoolPro
Bijna 700 examens uitgesteld door storm Poly
gevolgen

Bijna 700 examens uitgesteld door storm Poly

Kandidaten die hun examen niet konden doen, krijgen voorrang op het inplannen van een nieuw examen Foto: CBR

In totaal zijn er door zomerstorm Poly woensdag bijna 700 examens uitgesteld, meldt het CBR. Het gaat hierbij om 513 praktijkexamens en toetsen van het RV, 15 rijtesten, 133 theorie-examens en 22 CCV-examens.

Vooral de examenlocaties in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en Groningen hebben veel hinder ondervonden van de storm. “Opvallend genoeg is er geen uitstel gemeld vanuit Zeeland. Het hoogtepunt van de storm was daar al voorbij toen de praktijkexamens nog van start moesten gaan. Ook in Brabant, Limburg en Gelderland zijn alle examens volgens planning afgenomen”, zegt een woordvoerder van het CBR.

Voorrang

Het CBR gaf eerder al aan dat een door de storm uitgesteld examen voorrang krijgt bij het plannen van een nieuwe datum. Ook werd er gemeld dat hiervoor geen extra kosten zullen worden gerekend. De organisatie doet dit via de ‘gebruikelijke werkwijze bij uitgestelde examens’. “Ook wanneer een examenrit bijvoorbeeld niet afgemaakt kan worden vanwege file of een zieke examinator, vinden we binnen een paar dagen een nieuwe datum. Vanwege het grote aantal uitgestelde examens door de storm verwachten we dat alle uitgestelde examens begin volgende week opnieuw zijn ingepland”, aldus de woordvoerder.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in.
Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.