Column Arno Smits (BOVAG): Jacht op de fabriek
de stem van duizend ondernemers

Column Arno Smits (BOVAG): Verkiezingstijd

"Ik betwijfel of ouders wel goed in de gaten hebben wat ze nou eigenlijk kopen voor hun zoon of dochter" Foto: BOVAG

In zijn maandelijkse column voor RijschoolPro praat Arno Smits over het wel en wee binnen de rijschoolbranche. Deze maand spreekt hij over de aankomende Tweede Kamerverkiezingen en de missie van BOVAG om thema’s rondom verkeersveiligheid op de agenda te krijgen. “BOVAG laat graag de stem van duizenden mobiliteitsondernemers horen.”

Eerder dan verwacht zitten we intussen al middenin de verkiezingstijd. Het kabinet viel vlak voor de zomer en dus gaan we in november met z’n allen weer naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Tijdens het zomerreces was het in Den Haag dan ook een stuk minder rustig dan normaal in juli en augustus. Maar niet alleen in de Hofstad, ook in Bunnik zaten we verre van stil. Immers, op de burelen van de politieke partijen is men al lang en breed in de weer met het opstellen van verkiezingsprogramma’s en BOVAG laat graag de stem van duizenden mobiliteitsondernemers horen. Om ervoor te zorgen dat de partijen oog hebben voor onze standpunten en wensen richting de toekomst, zijn de lobbyisten van BOVAG deze zomer druk in de weer geweest om ons geluid in Den Haag te laten horen. Eind augustus hebben we alle leden daar ook uitvoerig over bijgepraat.

Verkeersveiligheid is een belangrijk thema voor BOVAG en een groot deel van onze inbreng heeft daar dan ook direct of indirect mee te maken. Zo pleiten we voor maatregelen om alcohol- en drugsgebruik in het verkeer naar nul terug te dringen en voor investeringen in veilige N-wegen. Daarnaast attenderen we de politici erop dat de registratie van ongevallen een stuk beter moet, omdat we zo meer inzicht kunnen krijgen in ongevalsoorzaken en dús beter maatregelen kunnen nemen. Bovendien is de rijschool in onze ogen hét startpunt voor het creëren van meer veiligheid op de weg; dan is het raar dat er geen bijzondere eisen worden gesteld aan het oprichten van een rijschool. We hebben weliswaar een WRM-opleiding voor instructeurs, maar de rijschool zelf kan door iedereen en zonder papieren worden gestart. Daarom vragen we Den Haag om hier werk van te maken, zodat elke kandidaat kan rekenen op kwalitatief goed rijonderwijs. Ik ben benieuwd welke politieke partijen deze handschoen gaan oppakken.

Arno Smits
Voorzitter BOVAG Rijscholen

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Column Arno Smits (BOVAG): Verkiezingstijd | RijschoolPro
Arno Smits (BOVAG): 'Een historisch intikkertje'
de stem van duizend ondernemers

Column Arno Smits (BOVAG): Verkiezingstijd

"De tijd dringt; voor de verkeersveiligheid geldt immers liever vandaag dan morgen" Foto: BOVAG

In zijn maandelijkse column voor RijschoolPro praat Arno Smits over het wel en wee binnen de rijschoolbranche. Deze maand spreekt hij over de aankomende Tweede Kamerverkiezingen en de missie van BOVAG om thema’s rondom verkeersveiligheid op de agenda te krijgen. “BOVAG laat graag de stem van duizenden mobiliteitsondernemers horen.”

Eerder dan verwacht zitten we intussen al middenin de verkiezingstijd. Het kabinet viel vlak voor de zomer en dus gaan we in november met z’n allen weer naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Tijdens het zomerreces was het in Den Haag dan ook een stuk minder rustig dan normaal in juli en augustus. Maar niet alleen in de Hofstad, ook in Bunnik zaten we verre van stil. Immers, op de burelen van de politieke partijen is men al lang en breed in de weer met het opstellen van verkiezingsprogramma’s en BOVAG laat graag de stem van duizenden mobiliteitsondernemers horen. Om ervoor te zorgen dat de partijen oog hebben voor onze standpunten en wensen richting de toekomst, zijn de lobbyisten van BOVAG deze zomer druk in de weer geweest om ons geluid in Den Haag te laten horen. Eind augustus hebben we alle leden daar ook uitvoerig over bijgepraat.

Verkeersveiligheid is een belangrijk thema voor BOVAG en een groot deel van onze inbreng heeft daar dan ook direct of indirect mee te maken. Zo pleiten we voor maatregelen om alcohol- en drugsgebruik in het verkeer naar nul terug te dringen en voor investeringen in veilige N-wegen. Daarnaast attenderen we de politici erop dat de registratie van ongevallen een stuk beter moet, omdat we zo meer inzicht kunnen krijgen in ongevalsoorzaken en dús beter maatregelen kunnen nemen. Bovendien is de rijschool in onze ogen hét startpunt voor het creëren van meer veiligheid op de weg; dan is het raar dat er geen bijzondere eisen worden gesteld aan het oprichten van een rijschool. We hebben weliswaar een WRM-opleiding voor instructeurs, maar de rijschool zelf kan door iedereen en zonder papieren worden gestart. Daarom vragen we Den Haag om hier werk van te maken, zodat elke kandidaat kan rekenen op kwalitatief goed rijonderwijs. Ik ben benieuwd welke politieke partijen deze handschoen gaan oppakken.

Arno Smits
Voorzitter BOVAG Rijscholen

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.