CBR: geen ongewenste voorspelbaarheden in theorie-examen
onderzoek RCEC

CBR: geen ongewenste voorspelbaarheid in afbeeldingen theorie-examen

In het onderzoek zijn duizenden afbeeldingen geanalyseerd met als doel ongewenste voorspelbaarheden in afbeeldingskenmerken op te sporen Foto: CBR

Er is geen sprake van ongewenste voorspelbaarheid in de afbeeldingen van de theorie-examens voor auto, motor en bromfiets. Dat concludeert expertisecentrum RCEC dat op verzoek van het CBR een onderzoek deed hiernaar. 

In het onderzoek zijn duizenden afbeeldingen geanalyseerd met als doel ongewenste voorspelbaarheden in afbeeldingskenmerken op te sporen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om weggebruikers, kleuren en weginrichting. Hieruit zijn geen voorspelbaarheden naar vorgen gekomen. RCEC concludeert dan ook dat het onderzoek geen aanleiding geeft tot maatregelen. “Daarnaast blijven we de volgorde van antwoorden tijdens het examen op willekeurige volgorde zetten zodat ook dit niet tot ongewenste voorspelbaarheid leidt”, meldt het CBR verder.

RCEC gaat ook onderzoek doen naar ongewenste voorspelbaarheid in de teksten van de vragen. Dit onderzoek wordt naar verwachting in het najaar van 2023 uitgevoerd.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR: geen ongewenste voorspelbaarheid in afbeeldingen theorie-examen | RijschoolPro
CBR: geen ongewenste voorspelbaarheden in theorie-examen
onderzoek RCEC

CBR: geen ongewenste voorspelbaarheid in afbeeldingen theorie-examen

In het onderzoek zijn duizenden afbeeldingen geanalyseerd met als doel ongewenste voorspelbaarheden in afbeeldingskenmerken op te sporen Foto: CBR

Er is geen sprake van ongewenste voorspelbaarheid in de afbeeldingen van de theorie-examens voor auto, motor en bromfiets. Dat concludeert expertisecentrum RCEC dat op verzoek van het CBR een onderzoek deed hiernaar. 

In het onderzoek zijn duizenden afbeeldingen geanalyseerd met als doel ongewenste voorspelbaarheden in afbeeldingskenmerken op te sporen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om weggebruikers, kleuren en weginrichting. Hieruit zijn geen voorspelbaarheden naar vorgen gekomen. RCEC concludeert dan ook dat het onderzoek geen aanleiding geeft tot maatregelen. “Daarnaast blijven we de volgorde van antwoorden tijdens het examen op willekeurige volgorde zetten zodat ook dit niet tot ongewenste voorspelbaarheid leidt”, meldt het CBR verder.

RCEC gaat ook onderzoek doen naar ongewenste voorspelbaarheid in de teksten van de vragen. Dit onderzoek wordt naar verwachting in het najaar van 2023 uitgevoerd.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.