Instructeurs tonen vaardigheden tijdens Lesmotor Testdag

Op het Politie Circuit in Lelystad vindt op zondag 13 april dé instructeursdag voor alle motorinstructeurs van Nederland plaats. De Lesmotor Testdag biedt voor de aanwezigen volop activiteiten om hun vaardigheden op twee wielen te laten zien. Zo kunnen instructeurs hun behendigheid met die van hun collega’s meten in de ‘speeltuin’ en op het parcours voor bijzondere verrichtingen. Ook de vaste omloop van het circuit de hele dag open.

De Lesmotor Testdag is de symbolische opening van het nieuwe motorinstructie-seizoen. Met nog iets meer dan twee weken te gaan, is nog slechts een beperkt aantal kaarten voor de dag beschikbaar.

Behendigheid

Precisiestops, achtjes rijden, halve draaien in parkeervakken maken en het uitvoeren van een snelle of langzame slalom: deze oefeningen zijn onderdeel van het parcours voor bijzondere verrichtingen. Motorinstructeurs kunnen hier met zowel testmotoren als hun eigen motoren de wendbaarheid van het voertuig én hun eigen behendigheid testen.

De motoroefenplaats, ook wel ‘de speeltuin’ genoemd, heeft daarnaast pittige oefeningen waarvoor de nodige precisie en kundigheid vereist is. Aanwezigen kunnen op hun eigen motor hindernissen zoals de behendigheidswip, de slalom, kamelenbulten, dijkrijden en de lengtebalk nemen.

Circuit

De vaste omloop van het circuit is de hele dag beschikbaar voor de aanwezige instructeurs. Dit om de verschillende merken en modellen testmotoren uit te proberen. Het hoeft dus niet bij het testen van een enkel model te blijven. VerkeersPro heeft de gehele baan afgehuurd, zodat er daarnaast ook gelegenheid is om met eigen motoren het circuit op te gaan.

De motormerken Honda, BMW, KTM en Harley Davidson stellen tijdens de Lesmotor Testdag hun nieuwste modellen beschikbaar. Zo kunnen instructeurs de verschillende motoren uitgebreid testen op de geschiktheid als les- of volgmotor. Aan het einde van de dag zullen op basis van de bevindingen van de instructeurs de Les- en Volgmotor van het Jaar 2014 worden gekozen. En naast de activiteiten op en rond de baan is er ruimte om de Rijschoolbeurs te bezoeken, ervaringen met collega’s uit te wisselen en deel te nemen aan het NK Behendigheid.

Deelname

VerkeersPro heeft het hele circuit afgehuurd. Bovendien zet KNMV diverse instructeurs in om de dag te begeleiden. Om deel te nemen wordt een eigen bijdrage van €50,- gevraagd. Dit is inclusief koffie/thee en lunch. 

Om deze actieve en gezellige dag niet te missen, is het zaak tijdig te registreren. Want wegens een beperkt aantal beschikbare plaatsen geldt vol=vol.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Instructeurs tonen vaardigheden tijdens Lesmotor Testdag | RijschoolPro

Instructeurs tonen vaardigheden tijdens Lesmotor Testdag

Op het Politie Circuit in Lelystad vindt op zondag 13 april dé instructeursdag voor alle motorinstructeurs van Nederland plaats. De Lesmotor Testdag biedt voor de aanwezigen volop activiteiten om hun vaardigheden op twee wielen te laten zien. Zo kunnen instructeurs hun behendigheid met die van hun collega’s meten in de ‘speeltuin’ en op het parcours voor bijzondere verrichtingen. Ook de vaste omloop van het circuit de hele dag open.

De Lesmotor Testdag is de symbolische opening van het nieuwe motorinstructie-seizoen. Met nog iets meer dan twee weken te gaan, is nog slechts een beperkt aantal kaarten voor de dag beschikbaar.

Behendigheid

Precisiestops, achtjes rijden, halve draaien in parkeervakken maken en het uitvoeren van een snelle of langzame slalom: deze oefeningen zijn onderdeel van het parcours voor bijzondere verrichtingen. Motorinstructeurs kunnen hier met zowel testmotoren als hun eigen motoren de wendbaarheid van het voertuig én hun eigen behendigheid testen.

De motoroefenplaats, ook wel ‘de speeltuin’ genoemd, heeft daarnaast pittige oefeningen waarvoor de nodige precisie en kundigheid vereist is. Aanwezigen kunnen op hun eigen motor hindernissen zoals de behendigheidswip, de slalom, kamelenbulten, dijkrijden en de lengtebalk nemen.

Circuit

De vaste omloop van het circuit is de hele dag beschikbaar voor de aanwezige instructeurs. Dit om de verschillende merken en modellen testmotoren uit te proberen. Het hoeft dus niet bij het testen van een enkel model te blijven. VerkeersPro heeft de gehele baan afgehuurd, zodat er daarnaast ook gelegenheid is om met eigen motoren het circuit op te gaan.

De motormerken Honda, BMW, KTM en Harley Davidson stellen tijdens de Lesmotor Testdag hun nieuwste modellen beschikbaar. Zo kunnen instructeurs de verschillende motoren uitgebreid testen op de geschiktheid als les- of volgmotor. Aan het einde van de dag zullen op basis van de bevindingen van de instructeurs de Les- en Volgmotor van het Jaar 2014 worden gekozen. En naast de activiteiten op en rond de baan is er ruimte om de Rijschoolbeurs te bezoeken, ervaringen met collega’s uit te wisselen en deel te nemen aan het NK Behendigheid.

Deelname

VerkeersPro heeft het hele circuit afgehuurd. Bovendien zet KNMV diverse instructeurs in om de dag te begeleiden. Om deel te nemen wordt een eigen bijdrage van €50,- gevraagd. Dit is inclusief koffie/thee en lunch. 

Om deze actieve en gezellige dag niet te missen, is het zaak tijdig te registreren. Want wegens een beperkt aantal beschikbare plaatsen geldt vol=vol.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.