Ook elektrische testmotoren aanwezig op Lesmotor Testdag

Er kunnen ook elektrische motoren worden getest tijdens de Lesmotor Testdag. Electric Motorcycles Nederland is zondag 13 april met twee A2-exemplaren aanwezig op de instructeursdag, zo is woensdag bekend geworden. De milieuvriendelijke motoren kunnen net als tientallen andere modellen op het Politie Circuit in Lelystad uitgetest worden op het gebruik als les- of volgmotor.

De Brammo Empulse R is volledig elektrisch en bereikt snelheden tot 177 km/u. Op een opgeladen accu kan bij een combinatie van rijden in de stad en op de snelweg tot bijna 130 kilometer worden gereden, zo laat de importeur weten. “Het lesgeven op en met elektrische motoren is daarnaast vernieuwend en kan een mooie manier zijn om je als rijschoolhouder te onderscheiden van het gros.”

Elektrisch

Het motormodel biedt verschillende voordelen bij gebruik in het rijonderricht, zo wordt gesteld. “Omdat het om een elektrisch voertuig gaat, zijn er bijvoorbeeld geen warme onderdelen meer. En de Empulse R is geluidsarm. Er is voldoende geluid om opgemerkt te worden, maar instructeur en leerling kunnen moeiteloos een gesprek voeren als de motor aanstaat.”

De elektrische voertuigen zijn daarnaast boekhoudkundig aantrekkelijk, zo benadrukt het bedrijf. “Er kan aanspraak worden gemaakt op fiscale stimuleringsregelingen MIA en VAMIL als het voertuig voor zakelijk gebruik wordt ingezet.”

Motor

Volgens de importeur is het zadel daarnaast ergonomisch zó bepaald, dat iedereen op de motor past, ongeacht lengte. “En het is een tour-sportmotor, dus hij is comfortabel als volgmotor gedurende een reeks van lessen.”

Motorinstructeurs kunnen aanstaande zondag tijdens de Lesmotor Testdag zelf testen wat de Empulse R voor de rijinstructie te bieden heeft. Het weer wordt goed, de nieuwste modellen zijn aanwezig en motorinstructeurs uit het hele land komen richting Lelystad. Het belooft dus een uitstekend begin van het nieuwe motorinstructieseizoen te worden. Over vier dagen is het al zover, dus dit is de laatste kans om je aan te melden.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook elektrische testmotoren aanwezig op Lesmotor Testdag | RijschoolPro

Ook elektrische testmotoren aanwezig op Lesmotor Testdag

Er kunnen ook elektrische motoren worden getest tijdens de Lesmotor Testdag. Electric Motorcycles Nederland is zondag 13 april met twee A2-exemplaren aanwezig op de instructeursdag, zo is woensdag bekend geworden. De milieuvriendelijke motoren kunnen net als tientallen andere modellen op het Politie Circuit in Lelystad uitgetest worden op het gebruik als les- of volgmotor.

De Brammo Empulse R is volledig elektrisch en bereikt snelheden tot 177 km/u. Op een opgeladen accu kan bij een combinatie van rijden in de stad en op de snelweg tot bijna 130 kilometer worden gereden, zo laat de importeur weten. “Het lesgeven op en met elektrische motoren is daarnaast vernieuwend en kan een mooie manier zijn om je als rijschoolhouder te onderscheiden van het gros.”

Elektrisch

Het motormodel biedt verschillende voordelen bij gebruik in het rijonderricht, zo wordt gesteld. “Omdat het om een elektrisch voertuig gaat, zijn er bijvoorbeeld geen warme onderdelen meer. En de Empulse R is geluidsarm. Er is voldoende geluid om opgemerkt te worden, maar instructeur en leerling kunnen moeiteloos een gesprek voeren als de motor aanstaat.”

De elektrische voertuigen zijn daarnaast boekhoudkundig aantrekkelijk, zo benadrukt het bedrijf. “Er kan aanspraak worden gemaakt op fiscale stimuleringsregelingen MIA en VAMIL als het voertuig voor zakelijk gebruik wordt ingezet.”

Motor

Volgens de importeur is het zadel daarnaast ergonomisch zó bepaald, dat iedereen op de motor past, ongeacht lengte. “En het is een tour-sportmotor, dus hij is comfortabel als volgmotor gedurende een reeks van lessen.”

Motorinstructeurs kunnen aanstaande zondag tijdens de Lesmotor Testdag zelf testen wat de Empulse R voor de rijinstructie te bieden heeft. Het weer wordt goed, de nieuwste modellen zijn aanwezig en motorinstructeurs uit het hele land komen richting Lelystad. Het belooft dus een uitstekend begin van het nieuwe motorinstructieseizoen te worden. Over vier dagen is het al zover, dus dit is de laatste kans om je aan te melden.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.