BMW R 1200 RT is Volgmotor van het Jaar 2014

Motorinstructeurs uit heel Nederland hebben de BMW R 1200 RT gekozen tot Volgmotor van het Jaar 2014. Met een gemiddeld rapportcijfer 9 liet de BMW  de andere testmotoren op afstand. Voornamelijk de opbergmogelijkheden, remmen en het comfort van de motor werden geprezen door de aanwezige instructeurs en rijschoolhouders van de Lesmotor Testdag. De motor scoorde binnen de categorie op alle onderdelen het hoogst van de geteste voertuigen.

De KTM Adventure werd tweede met een 8,4. De Honda VFR1200 werd met een 8 gewaardeerd, wat een derde plaats opleverde.

Volgmotor

Tijdens de Lesmotor Testdag op het Politie Circuit in Lelystad konden bezoekers met tientallen motormodellen van vijf verschillende motormerken testrijden. De motorinstructeurs gaven punten op basis van hun opgedane ervaringen tijdens de ritten. In de beoordeling van de categorie ‘volgmotoren’ werd op zaken als zithouding, souplesse en opbergmogelijkheden van de voertuigen gelet.

Van de ruim 220 testritten die zondag op zowel les- als volgmotoren werden gemaakt, werd de BMW R 1200 RT veertien keer uitgeprobeerd. Vooral de onderdelen ‘opbergmogelijkheden’, ‘remmen’ en ‘comfort’ werden erg gewaardeerd, zo bleek uit de data. Het voertuig scoorde op die punten respectievelijk gemiddeld een 9,3, een 9,1 en een 9,1.

Testritten

Op de KTM Adventure werden de meeste testritten van de dag gemaakt. Die motor werd 29 keer door een motorinstructeur aan een kritische test onderworpen. Met het hoogste cijfer voor souplesse, een 8,7, wordt het model op dat punt gelijk beoordeeld aan de winnende volgmotor.

Tijdens de Lesmotor Testdag stelden vijf grote motormerken hun nieuwste modellen ter beschikking. Honda, BMW, KTM Harley-Davidson en Brammo werden met verschillende voertuigen vertegenwoordigd om ze vervolgens te laten testen op de geschiktheid als les- of volgmotor. De prijs ‘Volgmotor van het Jaar 2014′ werd uitgereikt als afsluiter van de landelijke Lesmotor Testdag, georganiseerd door VerkeersPro in samenwerking met de KNMV.

 

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “BMW R 1200 RT is Volgmotor van het Jaar 2014”

Tohobozo|17.04.14|17:16

Waarom moet een volgmotor toch altijd zo’n duur bakbeest zijn? Ik rijd al jaren op een Suzuki DL650 en dat scheelt DUIZENDEN pegels! Zolang je hem niet als privéfiets gebruikt, is dit economisch gezien natuurlijk veel wijzer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BMW R 1200 RT is Volgmotor van het Jaar 2014 | RijschoolPro

BMW R 1200 RT is Volgmotor van het Jaar 2014

Motorinstructeurs uit heel Nederland hebben de BMW R 1200 RT gekozen tot Volgmotor van het Jaar 2014. Met een gemiddeld rapportcijfer 9 liet de BMW  de andere testmotoren op afstand. Voornamelijk de opbergmogelijkheden, remmen en het comfort van de motor werden geprezen door de aanwezige instructeurs en rijschoolhouders van de Lesmotor Testdag. De motor scoorde binnen de categorie op alle onderdelen het hoogst van de geteste voertuigen.

De KTM Adventure werd tweede met een 8,4. De Honda VFR1200 werd met een 8 gewaardeerd, wat een derde plaats opleverde.

Volgmotor

Tijdens de Lesmotor Testdag op het Politie Circuit in Lelystad konden bezoekers met tientallen motormodellen van vijf verschillende motormerken testrijden. De motorinstructeurs gaven punten op basis van hun opgedane ervaringen tijdens de ritten. In de beoordeling van de categorie ‘volgmotoren’ werd op zaken als zithouding, souplesse en opbergmogelijkheden van de voertuigen gelet.

Van de ruim 220 testritten die zondag op zowel les- als volgmotoren werden gemaakt, werd de BMW R 1200 RT veertien keer uitgeprobeerd. Vooral de onderdelen ‘opbergmogelijkheden’, ‘remmen’ en ‘comfort’ werden erg gewaardeerd, zo bleek uit de data. Het voertuig scoorde op die punten respectievelijk gemiddeld een 9,3, een 9,1 en een 9,1.

Testritten

Op de KTM Adventure werden de meeste testritten van de dag gemaakt. Die motor werd 29 keer door een motorinstructeur aan een kritische test onderworpen. Met het hoogste cijfer voor souplesse, een 8,7, wordt het model op dat punt gelijk beoordeeld aan de winnende volgmotor.

Tijdens de Lesmotor Testdag stelden vijf grote motormerken hun nieuwste modellen ter beschikking. Honda, BMW, KTM Harley-Davidson en Brammo werden met verschillende voertuigen vertegenwoordigd om ze vervolgens te laten testen op de geschiktheid als les- of volgmotor. De prijs ‘Volgmotor van het Jaar 2014′ werd uitgereikt als afsluiter van de landelijke Lesmotor Testdag, georganiseerd door VerkeersPro in samenwerking met de KNMV.

 

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “BMW R 1200 RT is Volgmotor van het Jaar 2014”

Tohobozo|17.04.14|17:16

Waarom moet een volgmotor toch altijd zo’n duur bakbeest zijn? Ik rijd al jaren op een Suzuki DL650 en dat scheelt DUIZENDEN pegels! Zolang je hem niet als privéfiets gebruikt, is dit economisch gezien natuurlijk veel wijzer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.