Feetless Biking System

Rijschoolhouder start inzamelingsactie voor Feetless Biking System

Rijschoolhouder Anton Vos is samen met Karel Hanse een crowdfundingsactie begonnen om in hoger beroep te kunnen gaan tegen een uitspraak van de Rechtbank Overijssel. Die oordeelde onlangs dat het Feetless Biking System, waarmee de eenbenige Hanse toch kan motorrijden, terecht was afgekeurd door het CBR. Ze hopen met deze actie 3.000 euro op te halen. 

Motorrijder Hanse mist een linkerbeen als gevolg van een amputatie. Hij wil graag rijden op een gewone motorfiets in plaats van een tweespan of driewieler. Het in Duitsland ontwikkelde Feetless Biking System (FBS) biedt hem deze mogelijkheid. Bij dit systeem klappen zijwielen uit zodra de motorfiets stil komt te staan.

Geen rijtest

Het systeem schiet volgens het CBR onder meer tekort in situaties waarin de zijwielen worden in- en uitgeklapt. Daarnaast geeft het FBS onvoldoende steun bij ongelijkheden in het wegdek. Bijvoorbeeld als een van de wielen in een gat in de weg komt, of bij het stoppen langs een stoeprand. Het CBR heeft volgens de Rechtbank Overijssel terecht besloten geen rijtest aan te bieden met het FBS.

Rijschoolhouder Anton Vos helpt Hanse met dit proces. Om een hoger beroep te bekostigen, is een doneeractie opgezet. Streefbedrag is 3.000 euro, momenteel staat de teller op 695 euro.

Lees ook: Opnieuw tegenslag bij invoering Feetless Biking System

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.