failliet, faillissement, geen geld

Opleidingsinstituut MobiDeta heeft faillissement aangevraagd

Eigenaar Wouter S. van MobiDeta heeft woensdag het faillissement van zijn onderneming aangevraagd. Dat bevestigt de secretaresse van curator P.A. Loeff uit Zwijndrecht. Het kantoor is op dit moment bezig met de inventarisatie van de totale schuld. “De schuld zal pas aan het einde van het faillissement bekend zijn”, verklaart zij.

S.r kwam eerder al in opspraak door het tv-programma TROS Opgelicht?! in maart van dit jaar. Cursisten, oud-werknemers, klanten en een oud-werkgever uitten hun kritiek op het opleidingsinstituut, waarvan de opleidingen mede door het UWV werden gefinancierd.

Baangarantie

MobiDeta zou volgens hen beloften niet nakomen en schulden niet betalen. Zo zou de onderneming cursisten lokken met een baangarantie, terwijl volgens oud-medewerker Dennis Nieuwveld in anderhalf jaar tijd slechts drie tot vier mensen een jaarcontract hebben gekregen.

Een andere werknemer vertelde in het programma nog achtduizend euro van S. tegoed te hebben. Door de betalingsproblemen van het bedrijf kon MobiDeta geen examens meer inkopen bij IBKI, de theorie- en praktijkexamen instantie.

Bedrijfsrisico

Onlangs nog probeerde Wouter S. zijn naam te zuiveren door een kort geding aan te spannen tegen TROS Opgelicht?! De rechter stelde het tv-programma echter in het gelijk. TROS zou voldoende aannemelijk hebben gemaakt dat zij een groot aantal klachten over MobiDeta heeft ontvangen.

S. zou daarbij niet hard hebben kunnen maken dat de kritiek op zijn handelswijze uit de lucht is gegrepen en voldoende de mogelijkheid hebben gehad om weerwoord te geven. Volgens S. was de oorzaak van zijn problemen het verkeerd handelen van docenten en het betalingsgedrag van het UWV. De rechter vond echter dat dit onder het bedrijfsrisico van MobiDeta viel.

Lees ook:

Auteur: Karlien Korebrits

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Opleidingsinstituut MobiDeta heeft faillissement aangevraagd | RijschoolPro
failliet, faillissement, geen geld

Opleidingsinstituut MobiDeta heeft faillissement aangevraagd

Eigenaar Wouter S. van MobiDeta heeft woensdag het faillissement van zijn onderneming aangevraagd. Dat bevestigt de secretaresse van curator P.A. Loeff uit Zwijndrecht. Het kantoor is op dit moment bezig met de inventarisatie van de totale schuld. “De schuld zal pas aan het einde van het faillissement bekend zijn”, verklaart zij.

S.r kwam eerder al in opspraak door het tv-programma TROS Opgelicht?! in maart van dit jaar. Cursisten, oud-werknemers, klanten en een oud-werkgever uitten hun kritiek op het opleidingsinstituut, waarvan de opleidingen mede door het UWV werden gefinancierd.

Baangarantie

MobiDeta zou volgens hen beloften niet nakomen en schulden niet betalen. Zo zou de onderneming cursisten lokken met een baangarantie, terwijl volgens oud-medewerker Dennis Nieuwveld in anderhalf jaar tijd slechts drie tot vier mensen een jaarcontract hebben gekregen.

Een andere werknemer vertelde in het programma nog achtduizend euro van S. tegoed te hebben. Door de betalingsproblemen van het bedrijf kon MobiDeta geen examens meer inkopen bij IBKI, de theorie- en praktijkexamen instantie.

Bedrijfsrisico

Onlangs nog probeerde Wouter S. zijn naam te zuiveren door een kort geding aan te spannen tegen TROS Opgelicht?! De rechter stelde het tv-programma echter in het gelijk. TROS zou voldoende aannemelijk hebben gemaakt dat zij een groot aantal klachten over MobiDeta heeft ontvangen.

S. zou daarbij niet hard hebben kunnen maken dat de kritiek op zijn handelswijze uit de lucht is gegrepen en voldoende de mogelijkheid hebben gehad om weerwoord te geven. Volgens S. was de oorzaak van zijn problemen het verkeerd handelen van docenten en het betalingsgedrag van het UWV. De rechter vond echter dat dit onder het bedrijfsrisico van MobiDeta viel.

Lees ook:

Auteur: Karlien Korebrits

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.