Rijschool Innovatie Award, VerkeersPro, rijles, lesauto, rijinstructeur, rijschool

Nominaties voor Rijschool Innovatie Award 2013 zijn bekend

De nominaties voor de Rijschool Innovatie Award zijn bekend. Dat zijn: 1) Sjaak de Coninck met de cursus Rijinstructeur+ voor training van Verkeerangst. 2) Dation met Greenstar Statistics ‘black-box rijadviseur’. 3) Verjo met Verkeer Situatiemaker Applicatie ‘digitaal schetsboek’. De rijschoolbranche zal vanaf vrijdag bepalen wie deze prestigieuze award voor de eerste keer gaat winnen.

Alle 7.600 nieuwsbrief-lezers van VerkeersPro.nl, voornamelijk rijinstructeurs en rijschoolhouders, krijgen vrijdag 6 september een persoonlijke uitnodiging om hun stem uit te brengen. Deze uitnodiging is gekoppeld per email-adres, waardoor lezers eenmaal hun stem kunnen uitbrengen. De stemming sluit op 23 september tijdens de Lesauto Testdag.

Een korte beschrijving van de drie nominaties in willekeurige volgorde:

1) Sjaak de Coninck met de cursus Rijinstructeur+ voor training Verkeerangst

In de éénjarige opleiding tot Rijinstructeur+ krijg je een grote kist met communicatiegereedschappen aangereikt. Deze komen vooral uit het vakgebied NLP, oftewel Neuro Linguïstisch Programmeren. Zo word je in één jaar opgeleid tot een deskundige en flexibele begeleider van mensen met complexe of fobische rijangst.

Tot nu toe werd nog al eens gedacht dat een faalangstinstructeur na een tweedaagse cursus mensen met complexe of fobische rijangst kan begeleiden. Dit is echter niet het geval. Het begeleiden van deze mensen vergt een uitgebreide kennis en geavanceerde communicatietechnieken. Met het certificaat Rijinstructeur+ heb je beide in huis.

Bekijk de video hierover:

2) Dation met Greenstar Statistics, black-box rijadviseur

Met Greenstar Statistics kan een rijschool resultaatgericht “Het Nieuwe Rijden” opeleidingen voor bedrijven aanbieden. Via een slimme stick (een black-box) wordt het rijgedrag van chauffeurs geanalyseerd en geoptimaliseerd. Dit is erg waardevol om bijvoorbeeld de cursus ‘Het Nieuwe Rijden’ een stuk effectiever te maken. Deze stick wordt geplaatst in het voertuig van een chauffeur en meet vervolgens het rijgedrag van de chauffeur, door onder andere te kijken naar acceleratie, toerental, snelheid, brandstofverbruik, gereden kilometers en kracht waarmee geremd wordt.

Rijscholen hebben hiermee zeer gerichte informatie om hun cursus op af te stemmen en op te volgen. Dat biedt nieuwe mogelijkheden voor cursussen, evaluaties en herhaaltrainingen. Ook kunnen rijscholen een nieuw type klanten aanspreken: praktisch ieder bedrijf met één of enkele voertuigen. De stick kan door rijscholen aan bedrijven worden verkocht in combinatie met de training door de rijinstructeurs.

Bekijk de video hierover:

3) Verjo met Verkeer Situatiemaker Applicatie ‘digitaal schetsboek’

De Verkeer SituatieMaker Applicatie is gemaakt om snel en duidelijk een situatie in het verkeer te tekenen voor zowel op een tablet als een smartphone. Deze app is bijzonder geschikt voor rijinstructeurs als het digitale schetsboek in de lesauto. Het is bruikbaar bij rijbewijs auto maar ook voor de andere rijbewijzen. Maar ook voor iedereen die snel een verkeerssituatie wil tekenen.

in het hoofdscherm kan een type situatie, zoals een kruispunt, rotonde, enz gekozen worden. Ook kan er voor een interactieve kaart gekozen worden. Er kunnen verkeersborden, verkeersdeelnemers, objecten, voertuigen, etc toegevoegd worden. Er kan vervolgens op de situatie vrij getekend en geschreven worden. Door het maken van een screenshot kan de rijinstructeur vervolgens de geschetste situatie mailen naar de leerling.

Vakjury

De drie genomineerden zijn door de vakjury geselecteerd uit in totaal 8 inschrijvingen. De vakjury bestaat uit de volgende personen:

 • Roger Keijbeck (voorzitter Bovag Rijscholen en directeur Verkeersschool Keijbeck)
 • Peter van Neck (voorzitter VRB en directeur Autorijschool Life)
 • Thorald Rasker (voorzitter FAM en directeur Verkeersschool Purmerend)
 • Arnold Beumer (voorzitter LBVI en directeur Beroepsopleiding Autorijinstructeurs Arnem)
 • Joan Blaas (uitgever VerkeersPro.nl)
 • Bart Pals, niet-stemmend voorzitter (hoofdredacteur VerkeersPro.nl)

De overige inzendingen waren:

-GreenDino met training gevaarherkenning op rijsimulator
-Oxx Mirrors met Spoxx instructiespiegel
-Payleven met mobiel pinapparaat via smartphone
-Peter Claassen met dubbele bediening met supplementen voor lesvoertuigen
-Appvanced met de Autorijscholenapp

Rijschool Innovatie Award

De Rijschool Innovatie Award wordt voortaan elk jaar ter gelegenheid van de Lesauto Testdag uitgereikt aan een toeleverancier of ondernemer in de rijschoolbranche. Met de prijs wordt extra aandacht gevestigd op het belang van innovatie en kwaliteit in deze branche.

De Rijschool Innovatie Award 2013 wordt uitgereikt tijdens de Lesauto Testdag op 23 september in Maarssen. De winnaar krijgt eeuwige roem en mag met het product een maand lang gratis adverteren op de website VerkeersPro.nl.

Logo, Rijschool Innovatie Award, VerkeersPro

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nominaties voor Rijschool Innovatie Award 2013 zijn bekend | RijschoolPro
Rijschool Innovatie Award, VerkeersPro, rijles, lesauto, rijinstructeur, rijschool

Nominaties voor Rijschool Innovatie Award 2013 zijn bekend

De nominaties voor de Rijschool Innovatie Award zijn bekend. Dat zijn: 1) Sjaak de Coninck met de cursus Rijinstructeur+ voor training van Verkeerangst. 2) Dation met Greenstar Statistics ‘black-box rijadviseur’. 3) Verjo met Verkeer Situatiemaker Applicatie ‘digitaal schetsboek’. De rijschoolbranche zal vanaf vrijdag bepalen wie deze prestigieuze award voor de eerste keer gaat winnen.

Alle 7.600 nieuwsbrief-lezers van VerkeersPro.nl, voornamelijk rijinstructeurs en rijschoolhouders, krijgen vrijdag 6 september een persoonlijke uitnodiging om hun stem uit te brengen. Deze uitnodiging is gekoppeld per email-adres, waardoor lezers eenmaal hun stem kunnen uitbrengen. De stemming sluit op 23 september tijdens de Lesauto Testdag.

Een korte beschrijving van de drie nominaties in willekeurige volgorde:

1) Sjaak de Coninck met de cursus Rijinstructeur+ voor training Verkeerangst

In de éénjarige opleiding tot Rijinstructeur+ krijg je een grote kist met communicatiegereedschappen aangereikt. Deze komen vooral uit het vakgebied NLP, oftewel Neuro Linguïstisch Programmeren. Zo word je in één jaar opgeleid tot een deskundige en flexibele begeleider van mensen met complexe of fobische rijangst.

Tot nu toe werd nog al eens gedacht dat een faalangstinstructeur na een tweedaagse cursus mensen met complexe of fobische rijangst kan begeleiden. Dit is echter niet het geval. Het begeleiden van deze mensen vergt een uitgebreide kennis en geavanceerde communicatietechnieken. Met het certificaat Rijinstructeur+ heb je beide in huis.

Bekijk de video hierover:

2) Dation met Greenstar Statistics, black-box rijadviseur

Met Greenstar Statistics kan een rijschool resultaatgericht “Het Nieuwe Rijden” opeleidingen voor bedrijven aanbieden. Via een slimme stick (een black-box) wordt het rijgedrag van chauffeurs geanalyseerd en geoptimaliseerd. Dit is erg waardevol om bijvoorbeeld de cursus ‘Het Nieuwe Rijden’ een stuk effectiever te maken. Deze stick wordt geplaatst in het voertuig van een chauffeur en meet vervolgens het rijgedrag van de chauffeur, door onder andere te kijken naar acceleratie, toerental, snelheid, brandstofverbruik, gereden kilometers en kracht waarmee geremd wordt.

Rijscholen hebben hiermee zeer gerichte informatie om hun cursus op af te stemmen en op te volgen. Dat biedt nieuwe mogelijkheden voor cursussen, evaluaties en herhaaltrainingen. Ook kunnen rijscholen een nieuw type klanten aanspreken: praktisch ieder bedrijf met één of enkele voertuigen. De stick kan door rijscholen aan bedrijven worden verkocht in combinatie met de training door de rijinstructeurs.

Bekijk de video hierover:

3) Verjo met Verkeer Situatiemaker Applicatie ‘digitaal schetsboek’

De Verkeer SituatieMaker Applicatie is gemaakt om snel en duidelijk een situatie in het verkeer te tekenen voor zowel op een tablet als een smartphone. Deze app is bijzonder geschikt voor rijinstructeurs als het digitale schetsboek in de lesauto. Het is bruikbaar bij rijbewijs auto maar ook voor de andere rijbewijzen. Maar ook voor iedereen die snel een verkeerssituatie wil tekenen.

in het hoofdscherm kan een type situatie, zoals een kruispunt, rotonde, enz gekozen worden. Ook kan er voor een interactieve kaart gekozen worden. Er kunnen verkeersborden, verkeersdeelnemers, objecten, voertuigen, etc toegevoegd worden. Er kan vervolgens op de situatie vrij getekend en geschreven worden. Door het maken van een screenshot kan de rijinstructeur vervolgens de geschetste situatie mailen naar de leerling.

Vakjury

De drie genomineerden zijn door de vakjury geselecteerd uit in totaal 8 inschrijvingen. De vakjury bestaat uit de volgende personen:

 • Roger Keijbeck (voorzitter Bovag Rijscholen en directeur Verkeersschool Keijbeck)
 • Peter van Neck (voorzitter VRB en directeur Autorijschool Life)
 • Thorald Rasker (voorzitter FAM en directeur Verkeersschool Purmerend)
 • Arnold Beumer (voorzitter LBVI en directeur Beroepsopleiding Autorijinstructeurs Arnem)
 • Joan Blaas (uitgever VerkeersPro.nl)
 • Bart Pals, niet-stemmend voorzitter (hoofdredacteur VerkeersPro.nl)

De overige inzendingen waren:

-GreenDino met training gevaarherkenning op rijsimulator
-Oxx Mirrors met Spoxx instructiespiegel
-Payleven met mobiel pinapparaat via smartphone
-Peter Claassen met dubbele bediening met supplementen voor lesvoertuigen
-Appvanced met de Autorijscholenapp

Rijschool Innovatie Award

De Rijschool Innovatie Award wordt voortaan elk jaar ter gelegenheid van de Lesauto Testdag uitgereikt aan een toeleverancier of ondernemer in de rijschoolbranche. Met de prijs wordt extra aandacht gevestigd op het belang van innovatie en kwaliteit in deze branche.

De Rijschool Innovatie Award 2013 wordt uitgereikt tijdens de Lesauto Testdag op 23 september in Maarssen. De winnaar krijgt eeuwige roem en mag met het product een maand lang gratis adverteren op de website VerkeersPro.nl.

Logo, Rijschool Innovatie Award, VerkeersPro

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.