Minister Schultz van Haegen, 2toDrive, begeleid rijden

Minister: ‘CBR doet er alles aan om wachttijden op orde te krijgen’

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu sluit zich aan bij de verklaring van het CBR over de oplopende wachttijden voor praktijkexamen. “Het CBR heeft me hierover geïnformeerd en aangegeven er alles aan te doen om de termijnen weer zo snel mogelijk op het gewenste niveau te krijgen.” Dat schrijft ze in antwoord op vragen van SP-Kamerlid Cem Laçin.

De aantrekkende economie zorgt ervoor dat veel meer mensen examen willen doen voor auto, bus, trekker en taxi dan de prognose was, is de verklaring van Schultz. De minister neemt zelf geen standpunt in over de oplopende reserveringstermijnen.

Voorrang bij reserveren

Kamerlid Laçin vroeg onder meer wat de minister vindt van het voorstel om bepaalde rijscholen voorrang te verlenen bij het reserveren van praktijkexamens. Branchevereniging BOVAG opperde onlangs het idee om rijscholen die doorgaans goed voorbereide kandidaten op examen sturen, voorrang te verlenen, of op een andere manier te belonen bij het reserveren van examens. Hiermee worden rijscholen tegengewerkt die kandidaten onvoldoende voorbereid op examen sturen en daar een verdienmodel van hebben gemaakt.

“Het CBR staat open voor deze suggestie. In april is dit ook aan de orde geweest tijdens overleg met de brancheverenigingen, het CBR en IBKI”, aldus de minister. “Het CBR is in overleg met branchepartijen of en hoe dit vorm kan krijgen. Naar verwachting is deze verkenning in het najaar afgerond en zal het CBR mij daarover adviseren.” De minister neemt zelf geen standpunt in over de oplopende reserveringstermijnen.

Maatregelen

Ze meldt dat het CBR in het verleden al diverse maatregelen heeft genomen om de wachttijden te verkorten. Ze noemt hierbij onder meer de regel dat na het zakken voor het eerste examen pas na twee weken een herexamen kan worden geboekt. “Een goede opleider heeft namelijk enige tijd nodig om zijn kandidaat verder op te leiden op de punten die in het afgelopen examen onvoldoende bleken.”

Lees ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Minister: ‘CBR doet er alles aan om wachttijden op orde te krijgen’”

Mart Kuiper|21.05.17|15:24

Wachttijden voor A examens in Haarlem 14 weken. Zou het CBR dat de minister ook verteld hebben ( niet dat het dan overigens veelzou uitmaken maar dat terzijde.)?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Minister: ‘CBR doet er alles aan om wachttijden op orde te krijgen’ | RijschoolPro
Minister Schultz van Haegen, 2toDrive, begeleid rijden

Minister: ‘CBR doet er alles aan om wachttijden op orde te krijgen’

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu sluit zich aan bij de verklaring van het CBR over de oplopende wachttijden voor praktijkexamen. “Het CBR heeft me hierover geïnformeerd en aangegeven er alles aan te doen om de termijnen weer zo snel mogelijk op het gewenste niveau te krijgen.” Dat schrijft ze in antwoord op vragen van SP-Kamerlid Cem Laçin.

De aantrekkende economie zorgt ervoor dat veel meer mensen examen willen doen voor auto, bus, trekker en taxi dan de prognose was, is de verklaring van Schultz. De minister neemt zelf geen standpunt in over de oplopende reserveringstermijnen.

Voorrang bij reserveren

Kamerlid Laçin vroeg onder meer wat de minister vindt van het voorstel om bepaalde rijscholen voorrang te verlenen bij het reserveren van praktijkexamens. Branchevereniging BOVAG opperde onlangs het idee om rijscholen die doorgaans goed voorbereide kandidaten op examen sturen, voorrang te verlenen, of op een andere manier te belonen bij het reserveren van examens. Hiermee worden rijscholen tegengewerkt die kandidaten onvoldoende voorbereid op examen sturen en daar een verdienmodel van hebben gemaakt.

“Het CBR staat open voor deze suggestie. In april is dit ook aan de orde geweest tijdens overleg met de brancheverenigingen, het CBR en IBKI”, aldus de minister. “Het CBR is in overleg met branchepartijen of en hoe dit vorm kan krijgen. Naar verwachting is deze verkenning in het najaar afgerond en zal het CBR mij daarover adviseren.” De minister neemt zelf geen standpunt in over de oplopende reserveringstermijnen.

Maatregelen

Ze meldt dat het CBR in het verleden al diverse maatregelen heeft genomen om de wachttijden te verkorten. Ze noemt hierbij onder meer de regel dat na het zakken voor het eerste examen pas na twee weken een herexamen kan worden geboekt. “Een goede opleider heeft namelijk enige tijd nodig om zijn kandidaat verder op te leiden op de punten die in het afgelopen examen onvoldoende bleken.”

Lees ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Minister: ‘CBR doet er alles aan om wachttijden op orde te krijgen’”

Mart Kuiper|21.05.17|15:24

Wachttijden voor A examens in Haarlem 14 weken. Zou het CBR dat de minister ook verteld hebben ( niet dat het dan overigens veelzou uitmaken maar dat terzijde.)?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.