Maurits von Martels. foto: CDA

Kamerlid Von Martels: CBR mag niet verrast zijn door groei

Kamerlid Maurits von Martels (CDA) vraagt minister Cora van Nieuwenhuizen om opheldering over de wachttijden bij het CBR. Hij wil van de minister van Infrastructuur en Waterstaat weten welk deel van de wachttijden wordt veroorzaakt door de rijscholen met een laag slagingspercentage. Ook stelt hij dat het CBR niet verrast mag zijn door de grotere vraag naar examens.

Vorige week kondigde het CBR nieuwe maatregelen aan om de lange wachttijden terug te dringen. Zo wil de organisatie gepensioneerde examinatoren inzetten. Leerlingen worden geadviseerd bewuster te kiezen voor een ‘goede’ rijschool. Momenteel rijden er 1.500 rijscholen rond met een slagingspercentage van maximaal 30 procent. De lage slagingspercentages zijn volgens het CBR een van de oorzaken van het capaciteitsprobleem bij de examens, naast de sterke stijging van de vraag naar examens.

Geen verrassing

Von Martels stelt onder meer dat de geconstateerde groei van de vraag naar examens geen verrassing mag zijn voor het CBR. Hij wil van de minister weten waarom het CBR dan toch zo verrast is door de groei. Ook vraagt hij of het CBR de achterstanden werkelijk gaat inlopen.

Verder vraagt hij Van Nieuwenhuizen of de keuze voor een goede rijschool echt zal bijdragen aan het terugdringen van de wachttijden. Ook wil hij weten welk deel van de wachttijden veroorzaakt wordt door de keuze voor slechte rijscholen. Daarnaast verzoekt hij de minister een lijst met namen bekend te maken van de 1.500 rijscholen met een laag slagingspercentage.

Foto: CDA

Lees ook: Nieuwe maatregelen CBR tegen wachttijd: ‘Lage slagingspercentages zijn schrijnend’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

4 reacties op “Kamerlid Von Martels: CBR mag niet verrast zijn door groei”

Rob van Riel|16.04.18|15:42

Wow. …dhr. Von Martels heeft het door…
Goed bezig

Luc Sluimer|16.04.18|21:41

Goed te horen dat een kamerlid dit zegt.

Rob Huijssen|19.04.18|13:29

Mooi verhaal van het Cbr. Waren er jaren geleden dan geen slechte rijscholen en nu ineens wel? Kom op zeg. lulkoek! Het cbr doet het zelfde als leerlingen iedereen heeft het fout gedaan behalve hun.

Jimmy Latumahina|20.04.18|22:44

De eeuwige schuldenaar is uiteraard de rijschool. Nooit de leerling zelve. Examinatoren zijn Heiligen! Gewoonweg misselijk makende argument om zondebokken aan te wijzen.
CBR, verbeter de wereld en begin bij jezelf! veel succes!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kamerlid Von Martels: CBR mag niet verrast zijn door groei | RijschoolPro
Maurits von Martels. foto: CDA

Kamerlid Von Martels: CBR mag niet verrast zijn door groei

Kamerlid Maurits von Martels (CDA) vraagt minister Cora van Nieuwenhuizen om opheldering over de wachttijden bij het CBR. Hij wil van de minister van Infrastructuur en Waterstaat weten welk deel van de wachttijden wordt veroorzaakt door de rijscholen met een laag slagingspercentage. Ook stelt hij dat het CBR niet verrast mag zijn door de grotere vraag naar examens.

Vorige week kondigde het CBR nieuwe maatregelen aan om de lange wachttijden terug te dringen. Zo wil de organisatie gepensioneerde examinatoren inzetten. Leerlingen worden geadviseerd bewuster te kiezen voor een ‘goede’ rijschool. Momenteel rijden er 1.500 rijscholen rond met een slagingspercentage van maximaal 30 procent. De lage slagingspercentages zijn volgens het CBR een van de oorzaken van het capaciteitsprobleem bij de examens, naast de sterke stijging van de vraag naar examens.

Geen verrassing

Von Martels stelt onder meer dat de geconstateerde groei van de vraag naar examens geen verrassing mag zijn voor het CBR. Hij wil van de minister weten waarom het CBR dan toch zo verrast is door de groei. Ook vraagt hij of het CBR de achterstanden werkelijk gaat inlopen.

Verder vraagt hij Van Nieuwenhuizen of de keuze voor een goede rijschool echt zal bijdragen aan het terugdringen van de wachttijden. Ook wil hij weten welk deel van de wachttijden veroorzaakt wordt door de keuze voor slechte rijscholen. Daarnaast verzoekt hij de minister een lijst met namen bekend te maken van de 1.500 rijscholen met een laag slagingspercentage.

Foto: CDA

Lees ook: Nieuwe maatregelen CBR tegen wachttijd: ‘Lage slagingspercentages zijn schrijnend’

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

4 reacties op “Kamerlid Von Martels: CBR mag niet verrast zijn door groei”

Rob van Riel|16.04.18|15:42

Wow. …dhr. Von Martels heeft het door…
Goed bezig

Luc Sluimer|16.04.18|21:41

Goed te horen dat een kamerlid dit zegt.

Rob Huijssen|19.04.18|13:29

Mooi verhaal van het Cbr. Waren er jaren geleden dan geen slechte rijscholen en nu ineens wel? Kom op zeg. lulkoek! Het cbr doet het zelfde als leerlingen iedereen heeft het fout gedaan behalve hun.

Jimmy Latumahina|20.04.18|22:44

De eeuwige schuldenaar is uiteraard de rijschool. Nooit de leerling zelve. Examinatoren zijn Heiligen! Gewoonweg misselijk makende argument om zondebokken aan te wijzen.
CBR, verbeter de wereld en begin bij jezelf! veel succes!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.