Frank Hoornenborg, voorzitter Bovag Rijscholen

‘Veel kansen voor ons als erkende opleiders in verkeersveiligheid’

Er liggen volop kansen voor rijschoolhouders wanneer zij zich als expert profileren op het gebied van verkeersveiligheid. Bovag schreef hier al over in het trendrapport dat onlangs werd gepubliceerd, maar voorzitter Frank Hoornenborg onderstreept dit ook in zijn eindejaarscolumn op RijschoolPro.

Iedereen in onze branche weet dat de markt voor autorijlessen strak staat van de concurrentie. Het is voor veel collega’s moeilijk om de verleiding te weerstaan om mee te gaan in een ‘race to the bottom’. Er is echter altijd weer iemand in de regio die meent toch weer goedkoper te kunnen zijn. De goedkoopste zijn is immers heel eenvoudig en voor iedereen te realiseren, al dan niet met alle bedrijfseconomische gevolgen van dien.

De beste zijn, dát is echter de uitdaging. En in deze tijden: de slimste en de meest innovatieve. Kijken we naar de actualiteit -en dan heb ik het even niet over alle gedoe en het politieke gekonkel rondom de WRM en de sanctie- dan liggen er ook voor rijschoolhouders eigenlijk nog best veel kansen in de huidige markt. Tenminste, als je jezelf profileert als expert op het gebied van verkeersveiligheid.

Regelmatig zeggen pizzaketens en andere maaltijdbezorgers dat ze hun scooterrijders op cursus willen sturen

We lezen immers wekelijks, of misschien wel dagelijks, over de risico’s in het verkeer voor bijvoorbeeld ouderen met een elektrische fiets of een scootmobiel. Onlangs berichtte Veilig Verkeer Nederland over de gebrekkige kennis bij landgenoten over de verkeersregels. Regelmatig zeggen pizzaketens en andere maaltijdbezorgers dat ze hun scooterrijders op cursus willen sturen, bang voor het imago van hun onderneming door roekeloos rijgedrag.

Oftewel: heel veel kansen en gaten in de markt voor ons als erkende opleiders in verkeersveiligheid. Er blijken ook voor rijscholen voldoende mogelijkheden voor differentiatie en onderscheidend vermogen, zolang we oog houden voor de actualiteit en de maatschappij, en verder kijken dan alleen maar de traditionele rijlessen.

Ik hoop dat u met een open blik 2019 tegemoet treedt en ik wens alle collega’s fijne feestdagen en een succesvol nieuw jaar toe!

Frank Hoornenborg, Bovag Rijscholen

Lees ook: De 10 trends in de rijschoolbranche volgens Bovag

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.