#Boos

CBR wil brainstormen met jongeren over rijbewijstraject voor groep met gezondsheidsproblemen

Jongeren met een gezondheidsprobleem hebben te maken met lange wachttijden in het traject om hun rijbewijs te halen. Het CBR nodigt nu jongeren tussen de 16 en 21 uit voor een ‘creatieve sessie’ op 31 oktober om mee te denken over oplossingen voor deze groep. 

Het CBR wil in gesprek met de jeugd om te kijken naar ‘oplossingen en ideeën voor de toekomst’ voor jongeren met een gezondheidsprobleem die hun rijbewijs willen halen. Het rijvaardigheidsbureau verwijst in de oproep naar de uitzending van internetprogramma #Boos van 19 september. In die uitzending haalt een groep van 23 jongeren verhaal bij het CBR vanwege de extra kosten die zij hebben gemaakt door het lange wachten op de controle van hun gezondheidsverklaring. Naar aanleiding van de uitzending zei minister Van Nieuwenhuizen van IenW dat er geen extra maatregelen (bovenop de maatregelen die nu in gang zijn gezet) worden genomen om deze jongeren tegemoet te komen. 

Hulp nodig 

Onderdeel van het rijbewijstraject is het invullen van een gezondheidsverklaring. Wie kampt met autisme, ADHD of een ander gezondheidsprobleem moet een keuring en een rijtest doen, daar komen kosten en wachttijden bij kijken. Het verwerken van het dossier door het CBR zorgt ook voor vertraging. Het CBR schrijft in de oproep aan jongeren: ‘De wachttijden kunnen we niet direct oplossen, wel kijken we graag naar oplossingen en ideeën voor de toekomst. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!’ 

Brainstorm

Het rijvaardigheidsbureau wil op 31 oktober in Utrecht met dertig jongeren in gesprek. Daarbij worden eerst de ervaringen van de groep geïnventariseerd, daarna wordt er gebrainstormd om de situatie voor jongeren met een gezondheidsprobleem te verbeteren. Het CBR nodigt jongeren tussen de 16 en 21 jaar uit, met of zonder gezondheidsprobleem, die net hun rijbewijs hebben, hiermee bezig zijn of die van plan zijn met het rijbewijs te beginnen. Avondeten en reiskosten worden vergoed en de aanwezigen krijgen een cadeaubon van 20 euro. 

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR wil brainstormen met jongeren over rijbewijstraject voor groep met gezondsheidsproblemen | RijschoolPro
#Boos

CBR wil brainstormen met jongeren over rijbewijstraject voor groep met gezondsheidsproblemen

Jongeren met een gezondheidsprobleem hebben te maken met lange wachttijden in het traject om hun rijbewijs te halen. Het CBR nodigt nu jongeren tussen de 16 en 21 uit voor een ‘creatieve sessie’ op 31 oktober om mee te denken over oplossingen voor deze groep. 

Het CBR wil in gesprek met de jeugd om te kijken naar ‘oplossingen en ideeën voor de toekomst’ voor jongeren met een gezondheidsprobleem die hun rijbewijs willen halen. Het rijvaardigheidsbureau verwijst in de oproep naar de uitzending van internetprogramma #Boos van 19 september. In die uitzending haalt een groep van 23 jongeren verhaal bij het CBR vanwege de extra kosten die zij hebben gemaakt door het lange wachten op de controle van hun gezondheidsverklaring. Naar aanleiding van de uitzending zei minister Van Nieuwenhuizen van IenW dat er geen extra maatregelen (bovenop de maatregelen die nu in gang zijn gezet) worden genomen om deze jongeren tegemoet te komen. 

Hulp nodig 

Onderdeel van het rijbewijstraject is het invullen van een gezondheidsverklaring. Wie kampt met autisme, ADHD of een ander gezondheidsprobleem moet een keuring en een rijtest doen, daar komen kosten en wachttijden bij kijken. Het verwerken van het dossier door het CBR zorgt ook voor vertraging. Het CBR schrijft in de oproep aan jongeren: ‘De wachttijden kunnen we niet direct oplossen, wel kijken we graag naar oplossingen en ideeën voor de toekomst. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!’ 

Brainstorm

Het rijvaardigheidsbureau wil op 31 oktober in Utrecht met dertig jongeren in gesprek. Daarbij worden eerst de ervaringen van de groep geïnventariseerd, daarna wordt er gebrainstormd om de situatie voor jongeren met een gezondheidsprobleem te verbeteren. Het CBR nodigt jongeren tussen de 16 en 21 jaar uit, met of zonder gezondheidsprobleem, die net hun rijbewijs hebben, hiermee bezig zijn of die van plan zijn met het rijbewijs te beginnen. Avondeten en reiskosten worden vergoed en de aanwezigen krijgen een cadeaubon van 20 euro. 

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.