Dit zijn de nieuwe WRM-bijscholingsonderwerpen

‘Hoe te handelen als een voorrangsvoertuig u nadert’ en ‘Ondernemersvaardigheden mbt tot een eigen rijschool opstarten’. Dat zijn de twee nieuwe WRM-bijscholingen die vanaf dit jaar worden gegeven. Momenteel zijn er ruim vijftig onderwerpen waarover een cursus kan worden gevolgd. 

Rijinstructeurs moeten iedere vijf jaar minimaal zes dagdelen theoriebijscholing volgen om hun WRM-certificaat geldig te houden. Alle bijscholingen, inclusief de leerdoelen, zijn te vinden op de website van IBKI. Alleen de opleiders/aanbieders uit dit overzicht mogen deze cursussen aanbieden.

Twee nieuwe onderwerpen

Eind vorig jaar zijn er twee nieuwe onderwerpen voor in ieder geval de komende drie jaar bijgekomen. Beide tellen voor twee dagdelen mee in de theoriebijscholing.

  • 59 Hoe te handelen als een voorrangsvoertuig u nadert
  • 60 Ondernemersvaardigheden m.b.t. een eigen rijschool opstarten

Het doel van bijscholing 59 over voorrangsvoertuigen is om te informeren over hoe om te gaan en te handelen als er een voorrangsvoertuig nadert. Je leert over verschillende soorten voertuigen en de richtlijnen die daarbij horen. Ook leer je hoe je al die info op de leerling over kunt brengen.

Bijscholing 60 gaat over het starten van een eigen rijschool. Al is het na een aantal jaren loondienst, in de landelijke markt zijn er altijd instructeurs die een eigen rijschool willen starten of in een franchiseorganisatie willen werken. Na deze cursusdag ken je het stappenplan en heb je handvatten om een eigen bedrijf te starten (eenmanszaak).

Certificering nieuwe bijscholingen

Overigens mogen alle opleiders cursussen ontwikkelen en bij IBKI een certificeringsverzoek indienen. Voor het indienen van cursusonderwerpen is geen uiterste termijn meer van toepassing. IBKI zal elke aanvraag voor certificering toetsen en binnen maximaal acht weken over certificering besluiten. Dit betekent dat rijinstructeurs vanaf het voorjaar 2020 ook kunnen kiezen uit deze cursussen. Het exacte moment hangt af van de opleiders die hiermee aan de slag gaan en de snelheid waarmee de cursussen ontwikkeld worden. IBKI zal steeds bekendmaken welke aanbieders gecertificeerd zijn.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “Dit zijn de nieuwe WRM-bijscholingsonderwerpen”

Mart Kuiper|21.02.20|11:58

Hoe kun je in vredesnaam 2 dagdelen vullen en het hebben over wat je moet doen als een voorrangsvoertuig je nadert. Hier ben je toch binnen 10 minuten mee klaar?
Of gaan we net als bij de meeste theorie dagdelen eerst tot een uurtje of 11 onderling sterke verhalen uitwisselen, dan aan de lunch en in de middag naar de klok kijken wanneer het IBKI toch niet meer komt controleren om dan af te taaien.Denk dat ik ook maar eens dat soort cursussen ga geven, is makkelijker verdienen dan met rijlessen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.