IBKI keurt twee nieuwe WRM-bijscholingen goed

Examentarieven voor WRM in april met 5 procent omhoog

De bevoegdheidspas van het IBKI Foto: IBKI

De tarieven voor de WRM-examens gaan per 1 april met 5 procent omhoog, zo heeft het IBKI maandag bekend gemaakt. Volgens het orgaan verantwoordelijk theorie- en praktijkexamens voor de mobiliteitsbranche komt dat in de regel neer op een verhoging van 10 tot 15 euro.

Het IBKI rechtvaardigt de tariefverhoging onder meer door te stellen dat in de loop van komend jaar de bestaande WRM-passen worden vervangen door een exemplaren met pasfoto’s. “IBKI wil hiermee een bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van de rijschoolbranche leveren en komt hiermee tegemoet aan een breed gedragen wens van de brancheverenigingen”.

Daarnaast heeft de invoering op 1 april van dit jaar van de gewijzigde WRM structureel hogere kosten tot gevolg gehad. Het IBKI wijst naar de noodzakelijke aanpassingen de software voor de plannings- en administratiesystemen. Bovendien verwacht orgaan dat de coronacrisis extra kosten met zich mee zal brengen. Tenslotte betekende de meest recente tariefwijziging in 2018 een verlaging van de examentarieven. De laatste verhoging van de tarieven stamt uit 2013.

Lees meer: 

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Examentarieven voor WRM in april met 5 procent omhoog | RijschoolPro
IBKI keurt twee nieuwe WRM-bijscholingen goed

Examentarieven voor WRM in april met 5 procent omhoog

De bevoegdheidspas van het IBKI Foto: IBKI

De tarieven voor de WRM-examens gaan per 1 april met 5 procent omhoog, zo heeft het IBKI maandag bekend gemaakt. Volgens het orgaan verantwoordelijk theorie- en praktijkexamens voor de mobiliteitsbranche komt dat in de regel neer op een verhoging van 10 tot 15 euro.

Het IBKI rechtvaardigt de tariefverhoging onder meer door te stellen dat in de loop van komend jaar de bestaande WRM-passen worden vervangen door een exemplaren met pasfoto’s. “IBKI wil hiermee een bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van de rijschoolbranche leveren en komt hiermee tegemoet aan een breed gedragen wens van de brancheverenigingen”.

Daarnaast heeft de invoering op 1 april van dit jaar van de gewijzigde WRM structureel hogere kosten tot gevolg gehad. Het IBKI wijst naar de noodzakelijke aanpassingen de software voor de plannings- en administratiesystemen. Bovendien verwacht orgaan dat de coronacrisis extra kosten met zich mee zal brengen. Tenslotte betekende de meest recente tariefwijziging in 2018 een verlaging van de examentarieven. De laatste verhoging van de tarieven stamt uit 2013.

Lees meer: 

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.