Gewijzigde reserveringsregels van CBR stuiten op onbegrip van FAM en Bovag

Praktijkexamen, CBR, foto van Promedia

Rijscholenbranchevereniging FAM heeft veel kritiek op de aangepaste reserveringsregels voor examens door het CBR. Volgens FAM hebben deze maatregelen een grote impact op hun bedrijfsvoering en op de kosten die de klant kwijt is voor het behalen van het rijbewijs. Ook branchevereniging Bovag laat weten niet achter alle wijzigingen te staan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

5 reacties op “Gewijzigde reserveringsregels van CBR stuiten op onbegrip van FAM en Bovag”

Mart Kuiper|25.03.21|16:52

Het is niet meer te volgen. Als je het hele plan van aanpak van het CBR leest, tenenkrommend, sommige ideeën alleen al. De wet wordt ook met voeten getreden. Dat een 17 jarige zijn rijbewijs kan halen is wettelijk bepaald. Het CBR is een uitvoerende instantie, geen wetgever dus kan nooit zelf beslissen deze leeftijd te verhogen naar 18. Hetzelfde voor de verplichting dat een rijschool een bepaald slagingspercentage dient te hebben. Waar bemoeit het CBR zich mee, dat toetst het IBKI elke 5 jaar.

Mart Kuiper|25.03.21|16:55

En dan vervolgens wel faalangst examens dreigen af te schaffen en TTT’s ( waardoor dus de hele RIS op z’n gat gaat.) En TTT’s en de RIS waren toch juist in het leven geroepen om een grotere kans van slagen te hebben??? Kom op CBR, of begin met redelijk nadenken en oplossingen zoeken in samenspraak met “de partners” of leg je verborgen agenda op tafel want dit verhaal stinkt. Een programma als Nieuwsuur of Zembla kan hier een aardig item van maken en misschien moeten we dat maar eens overwegen.

Mart Kuiper|25.03.21|17:00

Sinds Maart vorig jaar zitten alle rijscholen in de hoek waar de klappen vallen. Wat het CBR en de overheid nu doet voelt als een mes in de rug. En dan wel verwachten dat de rijscholen als een schoothondje aan het lijntje meelopen en zich alles maar laten welgevallen??? Het CBR is dan misschien de laatste schakel in de rijopleiding maar een ketting is zo sterk als de wakste schakel en die gaat nu breken bij dat eindstation.

Ram Bihari|25.03.21|21:26

Er is eerder gesproken over een andere organisatie die ook de bevoegdheid krijgt om examens te doen naast de cbr. Het moet kunnen dat een andere organisatie met dezelfde bevoegdheden en verplichtingen examens kan afnemen. Het probleem wordt hiermede verlicht en misschien kunnen de belangen van de leerlingen/rijscholen beter tot hun recht komen.
Het is schandalig dat opeens geen ; faalangst, examenvrees ,adhd etc… niet meer bestaat.

Ram Bihari|25.03.21|21:40

We hoeven niet langdurig te vergaderen en plannen maken.(2de kamer vragen etc..)
Als je het opgedragen/toege-eigende werk niet aankant, geef anderen de kans zodat de duur betalende klant tot zij recht komt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gewijzigde reserveringsregels van CBR stuiten op onbegrip van FAM en Bovag | RijschoolPro

Gewijzigde reserveringsregels van CBR stuiten op onbegrip van FAM en Bovag

Praktijkexamen, CBR, foto van Promedia

Rijscholenbranchevereniging FAM heeft veel kritiek op de aangepaste reserveringsregels voor examens door het CBR. Volgens FAM hebben deze maatregelen een grote impact op hun bedrijfsvoering en op de kosten die de klant kwijt is voor het behalen van het rijbewijs. Ook branchevereniging Bovag laat weten niet achter alle wijzigingen te staan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

5 reacties op “Gewijzigde reserveringsregels van CBR stuiten op onbegrip van FAM en Bovag”

Mart Kuiper|25.03.21|16:52

Het is niet meer te volgen. Als je het hele plan van aanpak van het CBR leest, tenenkrommend, sommige ideeën alleen al. De wet wordt ook met voeten getreden. Dat een 17 jarige zijn rijbewijs kan halen is wettelijk bepaald. Het CBR is een uitvoerende instantie, geen wetgever dus kan nooit zelf beslissen deze leeftijd te verhogen naar 18. Hetzelfde voor de verplichting dat een rijschool een bepaald slagingspercentage dient te hebben. Waar bemoeit het CBR zich mee, dat toetst het IBKI elke 5 jaar.

Mart Kuiper|25.03.21|16:55

En dan vervolgens wel faalangst examens dreigen af te schaffen en TTT’s ( waardoor dus de hele RIS op z’n gat gaat.) En TTT’s en de RIS waren toch juist in het leven geroepen om een grotere kans van slagen te hebben??? Kom op CBR, of begin met redelijk nadenken en oplossingen zoeken in samenspraak met “de partners” of leg je verborgen agenda op tafel want dit verhaal stinkt. Een programma als Nieuwsuur of Zembla kan hier een aardig item van maken en misschien moeten we dat maar eens overwegen.

Mart Kuiper|25.03.21|17:00

Sinds Maart vorig jaar zitten alle rijscholen in de hoek waar de klappen vallen. Wat het CBR en de overheid nu doet voelt als een mes in de rug. En dan wel verwachten dat de rijscholen als een schoothondje aan het lijntje meelopen en zich alles maar laten welgevallen??? Het CBR is dan misschien de laatste schakel in de rijopleiding maar een ketting is zo sterk als de wakste schakel en die gaat nu breken bij dat eindstation.

Ram Bihari|25.03.21|21:26

Er is eerder gesproken over een andere organisatie die ook de bevoegdheid krijgt om examens te doen naast de cbr. Het moet kunnen dat een andere organisatie met dezelfde bevoegdheden en verplichtingen examens kan afnemen. Het probleem wordt hiermede verlicht en misschien kunnen de belangen van de leerlingen/rijscholen beter tot hun recht komen.
Het is schandalig dat opeens geen ; faalangst, examenvrees ,adhd etc… niet meer bestaat.

Ram Bihari|25.03.21|21:40

We hoeven niet langdurig te vergaderen en plannen maken.(2de kamer vragen etc..)
Als je het opgedragen/toege-eigende werk niet aankant, geef anderen de kans zodat de duur betalende klant tot zij recht komt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.