Foto: Dation
partner

Dation Dashboard: het all-in rijschoolprogramma

Gewijzigde afspraken, te weinig ruimte en tijdrovende handelingen: voor rijinstructeurs is het werken met een papieren agenda niet altijd de meest praktische optie. Softwareleverancier Dation schiet hen daarom te hulp met het ‘Dation Dashboard’.

“De dagelijkse planning in een rijschool gaat gepaard met veel veranderingen. Van het plannen van nieuwe lessen en examens tot het wijzigen van al gemaakte afspraken. Juist omdat de planning de kern van een rijschool is, is het extra belangrijk om over een goed planningssysteem te beschikken,” aldus Malon Gerrits, online marketeer bij Dation.

Niet alleen het noteren en wijzigen van afspraken, lessen en examens kost veel tijd, ook aan de communicatie met leerlingen en andere betrokkenen gaat voor rijinstructeurs veel tijd verloren. Volgens Malon kan dit anders: “Het Dation Dashboard bespaart je al die tijd, omdat een wijziging automatisch wordt gecommuniceerd naar iedereen op wie het betrekking heeft. Daarnaast kan een rijinstructeur leerlingen de mogelijkheid geven zelf hun rij- en theorielessen in te plannen in de agenda.”

Clean en overzichtelijk

De agenda is overzichtelijk doordat iedere afspraak zijn eigen kleur heeft. Op die manier heeft een rijinstructeur in één oogopslag inzicht in de afspraken van die dag en/of week en kan er ook snel gezien worden op welke momenten hij of zij nog beschikbaar is.
“Vooral voor rijscholen met bijvoorbeeld meerdere rijinstructeurs of voertuigen is het bekijken van de weekplanning veel overzichtelijker en gaat het plannen een stuk makkelijker,” vertelt Malon.

Ook is het mogelijk om te filteren op een zogeheten ‘plangroep’. Een rijinstructeur kan er dan bijvoorbeeld voor kiezen om te filteren op iedereen die nog zijn theorie moet halen, zodat je overzichtelijk kunt maken wie van je leerlingen op dezelfde tijdlijn zitten.

“Kom je er met de planning even niet uit? Gebruik dan de handige planhulp, waarin je onder andere kunt zien welke leerlingen langer dan vier weken geen afspraak hebben gemaakt en aan welke instructeur je een nieuwe leerling kunt toewijzen,” aldus Malon.

Dation Dashboard

Naast de agenda bestaat het Dation Dashboard ook uit een administratie- en facturatiesysteem. Dit maakt het voor een rijinstructeur of rijschoolhouder mogelijk om alles vanuit één systeem te besturen en de boekhouding up-to-date te houden. Het Dashboard is tevens te koppelen aan allerlei door rijinstructeurs dagelijks gebruikte apps, zoals CBR TOP, boekhoudsystemen en betalingsmethoden.

Het Dation Dashboard kan gratis, vrijblijvend getest worden.

Dation Dashboard

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “Dation Dashboard: het all-in rijschoolprogramma”

Els van Voren|24.08.22|21:28

Mis de melding advertorial boven dit artikel!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dation Dashboard: het all-in rijschoolprogramma | RijschoolPro
Foto: Dation
partner

Dation Dashboard: het all-in rijschoolprogramma

Gewijzigde afspraken, te weinig ruimte en tijdrovende handelingen: voor rijinstructeurs is het werken met een papieren agenda niet altijd de meest praktische optie. Softwareleverancier Dation schiet hen daarom te hulp met het ‘Dation Dashboard’.

“De dagelijkse planning in een rijschool gaat gepaard met veel veranderingen. Van het plannen van nieuwe lessen en examens tot het wijzigen van al gemaakte afspraken. Juist omdat de planning de kern van een rijschool is, is het extra belangrijk om over een goed planningssysteem te beschikken,” aldus Malon Gerrits, online marketeer bij Dation.

Niet alleen het noteren en wijzigen van afspraken, lessen en examens kost veel tijd, ook aan de communicatie met leerlingen en andere betrokkenen gaat voor rijinstructeurs veel tijd verloren. Volgens Malon kan dit anders: “Het Dation Dashboard bespaart je al die tijd, omdat een wijziging automatisch wordt gecommuniceerd naar iedereen op wie het betrekking heeft. Daarnaast kan een rijinstructeur leerlingen de mogelijkheid geven zelf hun rij- en theorielessen in te plannen in de agenda.”

Clean en overzichtelijk

De agenda is overzichtelijk doordat iedere afspraak zijn eigen kleur heeft. Op die manier heeft een rijinstructeur in één oogopslag inzicht in de afspraken van die dag en/of week en kan er ook snel gezien worden op welke momenten hij of zij nog beschikbaar is.
“Vooral voor rijscholen met bijvoorbeeld meerdere rijinstructeurs of voertuigen is het bekijken van de weekplanning veel overzichtelijker en gaat het plannen een stuk makkelijker,” vertelt Malon.

Ook is het mogelijk om te filteren op een zogeheten ‘plangroep’. Een rijinstructeur kan er dan bijvoorbeeld voor kiezen om te filteren op iedereen die nog zijn theorie moet halen, zodat je overzichtelijk kunt maken wie van je leerlingen op dezelfde tijdlijn zitten.

“Kom je er met de planning even niet uit? Gebruik dan de handige planhulp, waarin je onder andere kunt zien welke leerlingen langer dan vier weken geen afspraak hebben gemaakt en aan welke instructeur je een nieuwe leerling kunt toewijzen,” aldus Malon.

Dation Dashboard

Naast de agenda bestaat het Dation Dashboard ook uit een administratie- en facturatiesysteem. Dit maakt het voor een rijinstructeur of rijschoolhouder mogelijk om alles vanuit één systeem te besturen en de boekhouding up-to-date te houden. Het Dashboard is tevens te koppelen aan allerlei door rijinstructeurs dagelijks gebruikte apps, zoals CBR TOP, boekhoudsystemen en betalingsmethoden.

Het Dation Dashboard kan gratis, vrijblijvend getest worden.

Dation Dashboard

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “Dation Dashboard: het all-in rijschoolprogramma”

Els van Voren|24.08.22|21:28

Mis de melding advertorial boven dit artikel!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.