Rijinstructeur Claudia: ‘Agressie richting lesauto’s neemt toe’
toenemend probleem

Rijinstructeur Claudia: ‘Agressie richting lesauto’s neemt toe’

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Rijinstructeur Claudia raakte onlangs tijdens een rijles betrokken bij een ongeval, toen haar leerling remde voor oranje bij een stoplicht. Een automobilist klapte vervolgens achterop de lesauto, waarna de situatie escaleerde en zowel instructeur als leerling werden bedreigd. Dit soort agressie richting lesauto’s komt steeds vaker voor, ziet Claudia.

Dat vertelt Claudia dinsdag in een radio-uitzending van 538 aan presentatoren Wietze & Klaas. “We reden na de aanrijding naar een afgesproken stukje om de schade af te handelen, maar toen is de bestuurder helemaal door het lint gegaan. Hij was boos, heeft ons bedreigd en zei dat hij mijn leerling in elkaar ging slaan.”

Deze situatie, waarbij de politie ter plaatse moest komen, is voor haar geen uitzondering. Zo drukken automobilisten vaak op de toeter als ze achter een lesauto rijden en worden er zelfs middelvingers opgestoken. Weggebruikers hebben volgens de instructrice vooral niet door hoe groot de impact van hun ongeduld is op leerlingen. “Ze zitten met klotsende oksels achter het stuur en het maakt hen onzeker. Terwijl wij leerlingen juist proberen op te leiden in het verkeer en hen te leren dat ze met respect voor anderen op de weg moeten rijden.”

Radiopresentatoren Wietze en Klaas geven toe zelf ook wel eens ongeduldig te raken wanneer ze achter een lesauto rijden. “Maar ik probeer mezelf altijd terug te brengen naar het moment dat ik zelf in die auto zat. Dan denk ik: ik heb het ook ooit moeten leren”, vertelt Wietze.

(Bron: Radio 538)

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.