‘Steeds minder instructeurs voor vrachtwagenrijles’
Banenmarkt

Ladies Night voor vrouwen die vrachtwagenchauffeur willen worden

Vrouwen achter het vrachtwagenstuur zijn meer dan welkom Foto: Sociaal Fonds Transport en Logistiek

Steeds meer vrouwen kiezen voor het beroep van vrachtwagenchauffeur, het aantal steeg met 4,9 procent in het tweede kwartaal van 2023 ten opzichte van het jaar ervoor. In voetbalstadion Galgenwaard in Utrecht wordt op donderdag 19 oktober een speciale vrouwenavond georganiseerd voor deze doelgroep. Er worden ongeveer 200 potentiële vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs verwacht die deelnemen aan de Ladies Night.

De speciale instapavond is onderdeel van de campagne ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ van werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen om meer vrachtwagenchauffeurs voor de sector transport en logistiek te werven. 

Potentieel

Elisabeth Post, bestuursvoorzitter TLN: ‘Er ligt een groot arbeidspotentieel bij vrouwen. En het is zonde om dat broodnodige potentieel niet te benutten. Onze sector transport en logistiek blijft groeien met allerlei verschillende, mooie arbeidskansen. Het is aan ons om een beroep te doen op vrouwen en te laten zien hoe aantrekkelijk het is om in deze sector te werken.’

Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: “De sector transport en logistiek bevindt zich in een interessante tijd. Daarin kan een nieuwe aanwas van talent, creativiteit en innovatiekracht goed worden gebruikt.”

Roel van Dijk, bestuurder CNV Vakmensen: “Organisaties die meer divers zijn samengesteld, zijn beter in staat in te spelen op ontwikkelingen in hun omgeving. Meer vrouwen in de sector is niet alleen een bedrijfseconomisch maar ook een maatschappelijk belang.”

Banenmarkt

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de Ladies Night om de wereld van transport en logistiek te ontdekken samen met Tom Coronel en én twee vrachtwagenchauffeurs van Meiden die Rijden: Fabienne van der Pol en Amy Blokker. “Je kunt je skills testen in de vrachtwagen simulator, de logistieke wereld ervaren met de VR Xperience, je reactie testen met het uitdagende reactietijdspel en een foto maken in de speciale Doe het Selfiebox. Je kunt meerijden in de vrachtwagen en als je een rijbewijs B hebt, kun je zelf rijden. En denk je dat het beroep iets voor je is? Dan kun je je ook aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek”, aldus de organisatie.

Op de banenmarkt kunnen (toekomstig) chauffeurs direct kennis maken met werkgevers.

De campagne is mogelijk dankzij de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) en wordt uitgevoerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

De Ladies Night is gratis na aanmelding.

Lees ook:

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ladies Night voor vrouwen die vrachtwagenchauffeur willen worden | RijschoolPro
‘Steeds minder instructeurs voor vrachtwagenrijles’
Banenmarkt

Ladies Night voor vrouwen die vrachtwagenchauffeur willen worden

Vrouwen achter het vrachtwagenstuur zijn meer dan welkom Foto: Sociaal Fonds Transport en Logistiek

Steeds meer vrouwen kiezen voor het beroep van vrachtwagenchauffeur, het aantal steeg met 4,9 procent in het tweede kwartaal van 2023 ten opzichte van het jaar ervoor. In voetbalstadion Galgenwaard in Utrecht wordt op donderdag 19 oktober een speciale vrouwenavond georganiseerd voor deze doelgroep. Er worden ongeveer 200 potentiële vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs verwacht die deelnemen aan de Ladies Night.

De speciale instapavond is onderdeel van de campagne ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ van werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen om meer vrachtwagenchauffeurs voor de sector transport en logistiek te werven. 

Potentieel

Elisabeth Post, bestuursvoorzitter TLN: ‘Er ligt een groot arbeidspotentieel bij vrouwen. En het is zonde om dat broodnodige potentieel niet te benutten. Onze sector transport en logistiek blijft groeien met allerlei verschillende, mooie arbeidskansen. Het is aan ons om een beroep te doen op vrouwen en te laten zien hoe aantrekkelijk het is om in deze sector te werken.’

Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: “De sector transport en logistiek bevindt zich in een interessante tijd. Daarin kan een nieuwe aanwas van talent, creativiteit en innovatiekracht goed worden gebruikt.”

Roel van Dijk, bestuurder CNV Vakmensen: “Organisaties die meer divers zijn samengesteld, zijn beter in staat in te spelen op ontwikkelingen in hun omgeving. Meer vrouwen in de sector is niet alleen een bedrijfseconomisch maar ook een maatschappelijk belang.”

Banenmarkt

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de Ladies Night om de wereld van transport en logistiek te ontdekken samen met Tom Coronel en én twee vrachtwagenchauffeurs van Meiden die Rijden: Fabienne van der Pol en Amy Blokker. “Je kunt je skills testen in de vrachtwagen simulator, de logistieke wereld ervaren met de VR Xperience, je reactie testen met het uitdagende reactietijdspel en een foto maken in de speciale Doe het Selfiebox. Je kunt meerijden in de vrachtwagen en als je een rijbewijs B hebt, kun je zelf rijden. En denk je dat het beroep iets voor je is? Dan kun je je ook aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek”, aldus de organisatie.

Op de banenmarkt kunnen (toekomstig) chauffeurs direct kennis maken met werkgevers.

De campagne is mogelijk dankzij de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) en wordt uitgevoerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

De Ladies Night is gratis na aanmelding.

Lees ook:

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.