Ga jij eerder stoppen met werken door de nieuwe rijschoolbranche-regels?
poll van dit moment

Ga jij eerder stoppen met werken door de nieuwe rijschoolbranche-regels?

Foto ter illustratie Foto: ANP

De onlangs gepresenteerde regels voor de rijschoolbranche zullen niemand ontgaan zijn. Daar waar de ene partij aangeeft blij te zijn met de plannen, uit de ander zijn zorgen over de mogelijke uitloop van gepassioneerde instructeurs. Maar hoeveel instructeurs zijn daadwerkelijk van plan hun werkzaamheden vroegtijdig te beëindigen? RijschoolPro onderzoekt het in de poll van dit moment.

De Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR) deed onlangs kleinschalig onderzoek onder haar eigen leden, waaruit bleek dat 62 procent van de 250 ondervraagden overweegt te stoppen na invoering van de nieuwe maatregelen. Anderen, 32 procent, gaven aan de werkzaamheden voort te willen zetten. En vijf procent stemt ‘Anders’, wat betekent dat ze al aan het solliciteren zijn of dat ze doorwerken tot hun huidige WRM-bevoegdheid afloopt.

Maar hoe verhoudt zich dit tot de rest van de rijschoolbranche? Is de meerderheid van de rijinstructeurs daadwerkelijk van plan de werkzaamheden vroegtijdig neer te leggen?

Wat vind jij?

Ga jij eerder stoppen met werken door de nieuwe rijschoolbranche-regels?

Ga jij eerder stoppen met werken door de nieuwe rijschoolbranche-regels?

Bij RijschoolPro zijn wij altijd benieuwd naar de mening van onze lezers. Wil je reageren op dit onderwerp of heb je een vraag? Neem contact op met onze redactie.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

5 reacties op “Ga jij eerder stoppen met werken door de nieuwe rijschoolbranche-regels?”

Sjaak de Vries|25.06.24|11:59

Klinkt stom maar voor al die regels en eisen waar je aan moet voldoen daar is on salaris zwaar ondergewaardeerd. Zelfs een bezorger van een supermarkt verdient meer als een instructeur in loondienst.

martin Mourik|25.06.24|22:30

Straks zijn er geen instructeurs meer genoeg dan stort alles in en dan is het te laat, dan gaat het dezelfde kant op als de restaurants zijn alle mensen naar een andere job gegaan. Ik heb nog 3,5 jaar mijn bevoegdheid maar ik stop dan ook en ik ben nog geen 60. Gaan we wel iets anders doen.

Gaan ze zelf maar les geven die dit allemaal verzinnen.

Bart 0342|27.06.24|13:54

Ik ben niet voor niets zelfstandig ondernemer, ik bepaal graag zelf mijn werktijden en werk nu van 7:00-18:00 je kunt mij dan niet gaan verplichten om in de nacht nog eens met een leerling in het donker te gaan rijden… een sociaal leven naast mijn werk vindt ik belangrijker. Ook het verliezen van je lesbevoegdheid bij falen wrm examen is te gek voor woorden! Er is geen enkel ander beroep die zijn baan kwijt raakt als er een keer een examen niet lukt. Onbegrijpelijk! Bijscholing is prima.

martin visser|27.06.24|14:12

Het cbr bemoeit zich met dingen waar ze niets over zeggen hebben.

Doe gewoon je werk dat is al moeilijk genoeg voor ze.

Is al jaren een grote bende

Met een vast slagingspercentage per examinator van max 50%

Zijn ze zelf het grootste probleem

Maar die haagse plucheridder pechtold is heel goed in wijzen naar een ander op papier gezet door

zijn tikmiep Roemer.

Tim Hirschmann|05.07.24|12:44

Ik vind de nieuwe regels onzin. Het onderzoek heeft veel belastinggeld gekost en de brancheverenigingen zien weer een verdienmodel. Ik ben van mening dat ze gewoon de RIS-opleiding moeten gaan verplichten dan heeft men al 2 meetmomenten.
Wat het gedrag van de jongeren betreft dat wordt op hele jonge leeftijd al gevormd en niet tijdens de rijlessen. De ouders zijn verantwoordelijk om hun kinderen te leren wat de juiste normen en waarden zijn.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.