vorstschade, Rijkswaterstaat, wegdek

Duits dorp verkoopt gaten in de weg

NIEDERZIMMERN –Ideetje voor Rijkswaterstaat. Veel Duitse lokale overheden weten niet hoe ze de reparaties van de door de harde winter beschadigde straten en wegen moeten betalen. Het dorp Niederzimmern is het slimste jongetje van de klas: de gemeente in deelstaat Thüringen verkoopt de gaten in het wegdek.

Voor 50 euro kunnen belangstellenden ‘eigenaar’ worden van een gat in de weg. Bij de reparatie worden plaquettes verwerkt in het wegdek. De ‘eigenaar’ van het opgevulde gat mag bepalen welke tekst erop komt te staan. Hoeveel gaten er al verkocht zijn is nog niet bekend.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.