rotonde

Rotondes schelen ruim tien verkeersdoden per jaar

LEIDSCHENDAM – Het massaal aanleggen van rotondes in Nederland voorkomt jaarlijks zo’n elf verkeersdoden. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

In totaal telt Nederland inmiddels ca. 3500 rotondes. De SWOV concentreerde zich op de cica 2000 rotondes die zijn aangelegd tussen 1999 en 2005.

De SWOV komt tot de slotsom dat het aantal dodelijke ongevallen met 76% is afgenomen op die plaatsen. Het aantal verkeersdoden en zwaargewonden samen liep terug met 46%. Doorgerekend betekent dit er in 2006 circa 12 levens zijn gered en 102 ziekenhuisgewonden zijn bespaard. In 2007 zijn naar schatting 11 levens bespaard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.