Motor, Rijschool Vos

Regels dragen motorkleding aangescherpt in België

Motor, Rijschool Vos

Motorrijders in België moeten voortaan kleding dragen die de armen en benen bedekt. Ook moeten ze verplicht hoge schoenen of laarzen dragen. Op 1 september 2011 treedt namelijk de nieuwe Wegcode in werking.

Er wordt hierbij niet gekeken of het echte (goedgekeurde) motorkleding is, als het de armen en benen maar bedekt. Daarnaast wordt de zogenaamde amazonezit (beide benen aan éénkant van de motor) ook verboden.

Kinderen vervoeren

Verder wordt het nu officieel verboden kinderen onder de drie jaar op een motorfiets of bromfiets te vervoeren. Daarentegen wordt het nu wel toegestaan om tussen files door te rijden en een motorfiets op het trottoir te parkeren.

De wet biedt nu ook de mogelijkheid motoren, bromfietsen en fietsen toe te laten op busstroken, maar daarvoor moet wel een onderbord geplaatst worden waarin de betreffende categorie wordt genoemd.

Aanhangwagen

Als laatste wordt er ook een verbodsbord voor quads geïntroduceerd en mag een motor nu een aanhangwagen gaan trekken. Deze gehele wetgeving geldt natuurlijk ook voor Nederlanders die in België motorrijden.

Vooral het rijden met ontblote onderarmen komt toch nog regelmatig voor maar is nu dus niet langer toegestaan, zo meldt motorrijdersvereniging KNMV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Regels dragen motorkleding aangescherpt in België”

John Willemsen|27.08.11|02:51

Haha, grappig dat 1 van de “tags” bij dit artikel “verkeersveiligheid” is, terwijl dit juist vrijwel afwezig is in Belgie.. De zogenaamde “verbeteringen” zijn lachwekkend, de opleiding volledig ontoereikend en de bevolking (en politiek) onwillig om te veranderen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Regels dragen motorkleding aangescherpt in België | RijschoolPro
Motor, Rijschool Vos

Regels dragen motorkleding aangescherpt in België

Motorrijders in België moeten voortaan kleding dragen die de armen en benen bedekt. Ook moeten ze verplicht hoge schoenen of laarzen dragen. Op 1 september 2011 treedt namelijk de nieuwe Wegcode in werking.

Er wordt hierbij niet gekeken of het echte (goedgekeurde) motorkleding is, als het de armen en benen maar bedekt. Daarnaast wordt de zogenaamde amazonezit (beide benen aan éénkant van de motor) ook verboden.

Kinderen vervoeren

Verder wordt het nu officieel verboden kinderen onder de drie jaar op een motorfiets of bromfiets te vervoeren. Daarentegen wordt het nu wel toegestaan om tussen files door te rijden en een motorfiets op het trottoir te parkeren.

De wet biedt nu ook de mogelijkheid motoren, bromfietsen en fietsen toe te laten op busstroken, maar daarvoor moet wel een onderbord geplaatst worden waarin de betreffende categorie wordt genoemd.

Aanhangwagen

Als laatste wordt er ook een verbodsbord voor quads geïntroduceerd en mag een motor nu een aanhangwagen gaan trekken. Deze gehele wetgeving geldt natuurlijk ook voor Nederlanders die in België motorrijden.

Vooral het rijden met ontblote onderarmen komt toch nog regelmatig voor maar is nu dus niet langer toegestaan, zo meldt motorrijdersvereniging KNMV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Regels dragen motorkleding aangescherpt in België”

John Willemsen|27.08.11|02:51

Haha, grappig dat 1 van de “tags” bij dit artikel “verkeersveiligheid” is, terwijl dit juist vrijwel afwezig is in Belgie.. De zogenaamde “verbeteringen” zijn lachwekkend, de opleiding volledig ontoereikend en de bevolking (en politiek) onwillig om te veranderen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.