leeuwarden, verkeersborden

Leeuwarden haalt overbodige verkeersborden binnenstad weg

Leeuwarden gaat alle overbodige verkeersborden in de binnenstad weghalen. Woensdagochtend 1 augustus gaf Rob Lijzenga, nieuwe voorzitter van de stuurgroep Beste Binnenstad 2015, het startsein hiertoe.

Hij nam hiervoor zelf de schop in handen en heeft samen met de gemeente het bord ‘verboden voor motorvoertuigen’ op de hoek van de Sint Anthonystraat en Grote Kerkstraat weggehaald.

Tientallen verkeersborden

In de loop van de tijd zijn er in de binnenstad vooral borden bijgeplaatst en (oude) borden niet verwijderd. Met deze handeling is de verkeersbordenopruimactie van de gemeente gestart. Efficiënter gebruik van verkeersborden geeft het verkeer meer duidelijkheid. Men verwacht tientallen verkeersborden de komende periode te kunnen verwijderen.

Het weghalen van overbodige verkeersborden geeft ook een positieve bijdrage aan de criteria ‘veiligheid’, ‘bereikbaarheid’ en ‘uitstraling’ van de binnenstad. Criteria die een vakjury voor de titel ‘Beste Binnenstad van Nederland’ hanteert. Leeuwarden heeft de ambitie om in 2015 zich tot ‘Beste Binnenstad van Nederland’ te laten kronen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Leeuwarden haalt overbodige verkeersborden binnenstad weg”

automaatrijschool.nl|01.08.12|23:00

Amsterdam kan hier ook een voorbeeld aannemen, laat ze maar beginnen met de jan pieter heijestraat, al dat zinloze dertig km borden op alle kruispunten. Ze hadden het makkelijk kunnen oplossen door de 30 km zone door terekken, wat mij betreft mogen ze ook onderzoeken wie de opdracht heeft gegeven en de realtie met de aannemer.
T.S

Gerrit|04.08.12|15:13

Laten ze ook eens beginnen met het schoonmaken van verkeersborden
je ziet er borden tussenstaan waar de algen en schimmels al in geen 10 jaar zijn weggewassen

Puinmaker|11.08.12|15:32

Beschimmelde borden zijn makkelijk. Als het er dik genoeg op zit, hoef je je er niet aan te houden. Wij moeten de nummerplaat ook schoon hebben anders krijgen we een boete.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.