Foto: KNMV

KNMV wint Road Safety Award 2014 voor cursus VRO Risico

De KNMV is voor haar eendaagse opleiding VRO Risico bekroond met de FIM Road Safety Award 2014. Deze prijs wordt jaarlijks door de internationale motorsportbond FIM uitgereikt aan een organisatie of persoon die zich inzet voor het verbeteren van de verkeersveiligheid onder motorrijders. De prijs werd zondag uitgereikt tijdens een gala in Spanje. 

KNMV-voorzitter Jan de Geus nam de award tijdens het gala namens de motorbond in ontvangst. “Dit is echt de kroon op het werk na jarenlange inspanningen van onze instructeurs alsook de financiële investering die wij als motorbond gedaan hebben in het ontwikkelen van deze voortgezette rijopleiding”, zo liet hij weten.

Motor

De KNMV ontving de award voor specifiek ontwikkelen en aanbieden van de VRO Risico. De eendaagse opleiding traint motorrijders in het herkennen van gevaren in het verkeer. De VRO Risico is zowel een theoretische als praktische training.

Doel van de training is niet de motorrijder het gevoel te geven veiliger te kunnen rijden, maar zich juist meer bewust te zijn van de risico’s in het verkeer. Motorrijders leren risico’s te herkennen en het rijgedrag daarop aan te passen.

Onderzoek

In Nederland heeft de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) de opleiding de afgelopen twee jaar uitgebreid onderzocht. “Motorrijders rijden veiliger na de cursus van de KNMV”, zo werd in het evaluatierapport gesteld. Zowel op de korte termijn als op de lange termijn heeft het eendaagse programma een positief effect op zowel het rijgedrag als de gevaarherkenning van motorrijders.

Diegenen die de training VRO Risico volgden, kregen voor ‘veilig rijden’ in de nametingen van het onderzoek bijna een rapportpunt hoger voor ‘veilig rijden’ dan de controlegroep, zo blijkt.

KNMV

De KNMV heeft momenteel zo’n 57.000 individuele leden en 280 clubs die zich hebben aangesloten. Als overkoepelende motorbond is de KNMV gericht op sport, opleidingen, recreatief motorrijden, verkeer en verzekeringen.

Lees ook: SWOV: Motorrijder rijdt veiliger na eendaagse cursus KNMV

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “KNMV wint Road Safety Award 2014 voor cursus VRO Risico”

Nicole Buijze|25.11.14|18:58

Dat is een dikke felicitatie waard!!!
Een organisatie die zich voor zijn doelgroep inzet voor verkeersveiligheid en meer, klasse!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

KNMV wint Road Safety Award 2014 voor cursus VRO Risico | RijschoolPro
Foto: KNMV

KNMV wint Road Safety Award 2014 voor cursus VRO Risico

De KNMV is voor haar eendaagse opleiding VRO Risico bekroond met de FIM Road Safety Award 2014. Deze prijs wordt jaarlijks door de internationale motorsportbond FIM uitgereikt aan een organisatie of persoon die zich inzet voor het verbeteren van de verkeersveiligheid onder motorrijders. De prijs werd zondag uitgereikt tijdens een gala in Spanje. 

KNMV-voorzitter Jan de Geus nam de award tijdens het gala namens de motorbond in ontvangst. “Dit is echt de kroon op het werk na jarenlange inspanningen van onze instructeurs alsook de financiële investering die wij als motorbond gedaan hebben in het ontwikkelen van deze voortgezette rijopleiding”, zo liet hij weten.

Motor

De KNMV ontving de award voor specifiek ontwikkelen en aanbieden van de VRO Risico. De eendaagse opleiding traint motorrijders in het herkennen van gevaren in het verkeer. De VRO Risico is zowel een theoretische als praktische training.

Doel van de training is niet de motorrijder het gevoel te geven veiliger te kunnen rijden, maar zich juist meer bewust te zijn van de risico’s in het verkeer. Motorrijders leren risico’s te herkennen en het rijgedrag daarop aan te passen.

Onderzoek

In Nederland heeft de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) de opleiding de afgelopen twee jaar uitgebreid onderzocht. “Motorrijders rijden veiliger na de cursus van de KNMV”, zo werd in het evaluatierapport gesteld. Zowel op de korte termijn als op de lange termijn heeft het eendaagse programma een positief effect op zowel het rijgedrag als de gevaarherkenning van motorrijders.

Diegenen die de training VRO Risico volgden, kregen voor ‘veilig rijden’ in de nametingen van het onderzoek bijna een rapportpunt hoger voor ‘veilig rijden’ dan de controlegroep, zo blijkt.

KNMV

De KNMV heeft momenteel zo’n 57.000 individuele leden en 280 clubs die zich hebben aangesloten. Als overkoepelende motorbond is de KNMV gericht op sport, opleidingen, recreatief motorrijden, verkeer en verzekeringen.

Lees ook: SWOV: Motorrijder rijdt veiliger na eendaagse cursus KNMV

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “KNMV wint Road Safety Award 2014 voor cursus VRO Risico”

Nicole Buijze|25.11.14|18:58

Dat is een dikke felicitatie waard!!!
Een organisatie die zich voor zijn doelgroep inzet voor verkeersveiligheid en meer, klasse!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.