onderzoek, enquête, vragenlijst

Uitnodiging deelname enquête ‘Slaap en Verkeersveiligheid’

‘Slaap en Verkeersveiligheid’ is dit jaar het thema van de Nationale Slaapweek die van 16 tot en met 21 maart plaatsvindt. De Nederlandse vereniging voor Slaap – Waak Onderzoek (NSWO) doet in de aanloop naar die week onderzoek naar het fenomeen en voert daartoe momenteel een landelijke enquête uit. Ook rijinstructeurs en rijschoolhouders worden door het onderzoeksinstituut uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen.

De resultaten van de enquête worden tijdens de Nationale Slaapweek 2015 gepresenteerd. Deelname aan het onderzoek is anoniem en duurt ongeveer tien minuten, zo wordt aangegeven. De enquête is online in te vullen via de website van de NSWO.

Verkeersveiligheid

De NSWO is een vereniging die zich bezighoudt met onderzoek op het gebied van slaap en slaapstoornissen. Er is daarbij aandacht voor zowel wetenschap als medische zorg. Daarnaast verzorgt de NSWO voorlichting en educatie rond het onderwerp.

De vereniging voert jaarlijks een landelijke enquête uit over kwesties rondom slaap in de Nederlandse
samenleving. Dit om onderdelen van ‘slapend Nederland’ in kaart te brengen. Voorgaande jaren waren thema’s als ‘slapen en ouderschap’ en ‘slaapgewoontes in Nederland’ aan de orde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.