VekaBest introduceert online KickStartGo-cursus voor motorrijders
partner

VekaBest introduceert online KickStartGo-cursus voor motorrijders

De KickStartGo-cursus frist de motorkennis op Foto: VekaBest

VekaBest introduceert KickStartGo, een online theoriecursus voor beginnende, herstartende en ervaren motorrijders. Een interactieve praktijkgerichte cursus voor zij die het nodig hebben, bedoeld als voorbereiding op opfrisdagen voor motorrijders en het komende motorseizoen.

“Motorrijden is een combinatie van fascinatie voor een technisch hoogwaardig apparaat en genieten van de omgeving en de natuur. Als je dat ook nog kunt combineren met een groep vrienden, staat niets deze positieve beleving in de weg”, zegt Erik Kantelberg, eigenaar van VekaBest. Echter kan de hectiek van de openbare weg volgens hem leiden tot gevaarlijke situaties, wanneer een motorrijder zelfverzekerdheid mist, zich niet bewust is van de gevaren en/of het voertuig niet op de juiste manier weet te bedienen.

Dat moet anders, dacht het team van VekaBest. En zo werd het idee voor KickStartGo geboren. Daar waar andere opleiders praktijkdagen verschaffen die als opfriscursus voor motorrijders dienen, richt de uitgeverij voor verkeersleermiddelen zich op de stap die daarvoor komt: de theorie. “Het is dus de bedoeling dat motorrijders zich voorafgaand aan een praktijkcursus kunnen voorbereiden met behulp van onze praktijkgerichte theoriecursus”, vervolgt Kantelberg. “Maar de cursus is ook goed bruikbaar voor motorrijders die puur en alleen hun theoretische kennis willen opfrissen.”

Bochten rijden

Eén belangrijk thema dat in de cursus aan bod komt, is het rijden van bochten. Volgens Kantelberg is dit zowel een van de mooiste als een van de meest risicovolle handelingen tijdens het motorrijden. “Op een motor moet je je schrap zetten tegen de centrifugaalkracht, waardoor je je als motorrijder waant in een schijnbare gewichtloosheid. Dat maakt het tot zo’n unieke ervaring. Maar we moeten ook eerlijk zijn over de risico’s van deze handeling en de kwetsbaarheid van bestuurders, want als het fout gaat, behoren zij meestal tot de slachtoffers. Het aanhouden en opnieuw benadrukken van de risico’s en basistechnieken zijn daardoor letterlijk van levensbelang.”

Deze en meerdere andere thema’s komen aan bod bij KickStartGo. Het geeft aan de hand van acht hoofdstukken een overzicht van de belangrijkste aspecten van het motorrijden, zoals kennis over groepsrijden en filerijden. Maar ook specifieke motorregels en technische aspecten worden in de cursus opnieuw benadrukt.

(Tekst gaat verder onder de foto)

VekaBest introduceert online KickStartGo-cursus voor motorrijders
De KickStartGo-cursus frist de motorkennis op.

Toekomst

Pim Kantelberg van het ontwikkelingsteam rondom KickStartGo geeft aan bijzonder tevreden zijn met de manier waarop de cursus op dit moment is vormgegeven. Maar het team van VekaBest staat niet stil en focust zich alweer op eventuele doorontwikkelingen. “In de toekomst willen we de cursus uitbreiden met bewegende beelden van bijvoorbeeld het bochten rijden. De verdere ontwikkeling hangt onder andere af van de feedback van gebruikers en opleiders.”

“Het moet het platform worden voor de motorrijder, zowel voor de beginnend als de meer ervaren bestuurder”, voegt mede-ontwikkelaar Guido Seegers daaraan toe. “De veiligheid van motorrijders gaat mij zeer ter harte. In mijn eigen omgeving heb ik meegemaakt hoe gruwelijk fout het kan gaan. Als deze cursus bij kan dragen aan een veiliger motorseizoen, ben ik dus heel blij.”

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VekaBest introduceert online KickStartGo-cursus voor motorrijders | RijschoolPro
VekaBest introduceert online KickStartGo-cursus voor motorrijders
partner

VekaBest introduceert online KickStartGo-cursus voor motorrijders

De KickStartGo-cursus frist de motorkennis op Foto: VekaBest

VekaBest introduceert KickStartGo, een online theoriecursus voor beginnende, herstartende en ervaren motorrijders. Een interactieve praktijkgerichte cursus voor zij die het nodig hebben, bedoeld als voorbereiding op opfrisdagen voor motorrijders en het komende motorseizoen.

“Motorrijden is een combinatie van fascinatie voor een technisch hoogwaardig apparaat en genieten van de omgeving en de natuur. Als je dat ook nog kunt combineren met een groep vrienden, staat niets deze positieve beleving in de weg”, zegt Erik Kantelberg, eigenaar van VekaBest. Echter kan de hectiek van de openbare weg volgens hem leiden tot gevaarlijke situaties, wanneer een motorrijder zelfverzekerdheid mist, zich niet bewust is van de gevaren en/of het voertuig niet op de juiste manier weet te bedienen.

Dat moet anders, dacht het team van VekaBest. En zo werd het idee voor KickStartGo geboren. Daar waar andere opleiders praktijkdagen verschaffen die als opfriscursus voor motorrijders dienen, richt de uitgeverij voor verkeersleermiddelen zich op de stap die daarvoor komt: de theorie. “Het is dus de bedoeling dat motorrijders zich voorafgaand aan een praktijkcursus kunnen voorbereiden met behulp van onze praktijkgerichte theoriecursus”, vervolgt Kantelberg. “Maar de cursus is ook goed bruikbaar voor motorrijders die puur en alleen hun theoretische kennis willen opfrissen.”

Bochten rijden

Eén belangrijk thema dat in de cursus aan bod komt, is het rijden van bochten. Volgens Kantelberg is dit zowel een van de mooiste als een van de meest risicovolle handelingen tijdens het motorrijden. “Op een motor moet je je schrap zetten tegen de centrifugaalkracht, waardoor je je als motorrijder waant in een schijnbare gewichtloosheid. Dat maakt het tot zo’n unieke ervaring. Maar we moeten ook eerlijk zijn over de risico’s van deze handeling en de kwetsbaarheid van bestuurders, want als het fout gaat, behoren zij meestal tot de slachtoffers. Het aanhouden en opnieuw benadrukken van de risico’s en basistechnieken zijn daardoor letterlijk van levensbelang.”

Deze en meerdere andere thema’s komen aan bod bij KickStartGo. Het geeft aan de hand van acht hoofdstukken een overzicht van de belangrijkste aspecten van het motorrijden, zoals kennis over groepsrijden en filerijden. Maar ook specifieke motorregels en technische aspecten worden in de cursus opnieuw benadrukt.

(Tekst gaat verder onder de foto)

VekaBest introduceert online KickStartGo-cursus voor motorrijders
De KickStartGo-cursus frist de motorkennis op.

Toekomst

Pim Kantelberg van het ontwikkelingsteam rondom KickStartGo geeft aan bijzonder tevreden zijn met de manier waarop de cursus op dit moment is vormgegeven. Maar het team van VekaBest staat niet stil en focust zich alweer op eventuele doorontwikkelingen. “In de toekomst willen we de cursus uitbreiden met bewegende beelden van bijvoorbeeld het bochten rijden. De verdere ontwikkeling hangt onder andere af van de feedback van gebruikers en opleiders.”

“Het moet het platform worden voor de motorrijder, zowel voor de beginnend als de meer ervaren bestuurder”, voegt mede-ontwikkelaar Guido Seegers daaraan toe. “De veiligheid van motorrijders gaat mij zeer ter harte. In mijn eigen omgeving heb ik meegemaakt hoe gruwelijk fout het kan gaan. Als deze cursus bij kan dragen aan een veiliger motorseizoen, ben ik dus heel blij.”

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.