rijschool, kiezen, rijles

Rijschool kiezen

rijschool, kiezen, rijles

Het kiezen van een geschikte rijschool is niet altijd een makkelijke zaak voor de leerling. Het aanbod is groot en divers. Er zijn in Nederland namelijk zo’n 6000 rijscholen. Een rijschool kan deze keuze beïnvloeden door rekening te houden met de volgende zaken.

Kwaliteit of prijs rijles?

Verschillende rijscholen hanteren verschillende tarieven. Leerlingen bekijken van tevoren de verschillende pakketten die een rijschool aanbiedt. Maar hij let daarbij goed op dat uiteindelijk de kwaliteit van de rijschool belangrijker is dan de prijs. Er zijn rijscholen die voor een habbekrats rijden, maar dat is vaak duurkoop. Een ongeluk later kan prima voorkomen worden met een goede rijopleiding.

Slagingspercentage

Bij een kwalitatief slechte rijschool heeft de leerling vaak fors meer lessen nodig om op examen te  kunnen gaan en de slagingskans is ook lager. Daardoor moeten er weer kosten gemaakt worden voor een herexamen. Een normale prijs voor een lesuur bedraagt zo’n 50 euro per 60 minuten. Iedere leerling kan het slagingspercentage van de rijschool nakijken op www.rijschoolgegevens.nl.

Marketing rijschool

Jongeren komen tegenwoordig via twee manieren aan een rijschool.

  • Mond-tot-mondreclame
  • Internet

Om leerlingen te winnen via mond-tot-mondreclame is het vooral belangrijk om de kandidaten tevreden te houden. Zij zullen aan hun vriendjes en familie vertellen wat een goede rijinstructeur iemand is en wat een leuke tijd ze hebben gehad. Dat is de beste reclame die er is!

Niet onbelangrijk is ook het hebben van een goede website. Dat is de etalage van je bedrijf tegenwoordig. Voordat jongeren contact leggen, nemen ze vaak eerst een kijkje op de website. Ziet die er goed verzorgd en professioneel uit, dan hebben ze die indruk ook van de rijschool.

Gediplomeerde rijinstructeur

Leerlingen moeten eigenlijk altijd controleren of de rijinstructeur gediplomeerd is. Ze kunnen bijvoorbeeld vragen naar de instructeurspas of zijn bevoegdheid nakijken op deze site van het IBKI.

Locatie rijschool

Uiteraard is het handig voor een leerling om een rijschool te kiezen die bij hem in de buurt zit. Dan hoeft de instructeur niet zo ver te rijden om je op te halen en kent hij de omgeving waarin de leerling examen doet.

Hoeveelheid lessen

Spreek altijd goed van tevoren af met leerling hoeveel lessen er per week gevolgd worden. Zo kunnen de rijinstructeur én leerling daar rekening mee houden in hun planning. Bovendien komt het met regelmaat lessen ten goede aan de kwaliteit van de rijopleiding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.