CBR plant 80.000 theorie- en praktijkexamens opnieuw in

In de eerste vier dagen dat kandidaten en rijscholen een theorie-examen of uitgesteld praktijkexamen bij het CBR opnieuw konden reserveren, zijn er 80.000 boekingen gemaakt. Dat is meer dan 10 keer zo veel als normaal, laat de organisatie weten. Door de coronacrisis zijn de wachttijden echter langer dan normaal. 

Het CBR neemt sinds woensdag 13 mei weer theorie-examens af en komende maandag wordt weer gestart met de praktijkexamens. Inmiddels hebben ruim 4.000 theoriekandidaten al een examen gedaan. Bij de praktijkexamens kunnen rijscholen voor hun kandidaten van wie het examen tot 6 mei is uitgesteld, als eerste een nieuw examen boeken. 

Volgens het CBR zijn vooraf maatregelen genomen om alle rijscholen en kandidaten een gelijke kans te geven om hun uitgestelde examens te kunnen reserveren. De organisatie zegt er alles aan te doen om overbelasting van de systemen tegen te gaan.

Capaciteit

Zo kunnen opleiders voorlopig alleen de uitgestelde praktijkexamens reserveren die in de periode van 16 maart tot 6 mei zijn uitgesteld. Deze examens worden in de komende 10 weken afgenomen. Rijscholen kunnen de examens stap voor stap reserveren. 

Het CBR laat weten dat sinds 13 mei in anderhalve dag tijd al meer dan 50 procent van deze examens opnieuw ingepland is in de komende 8 weken. Als alle uitgestelde examens gepland zijn, komt capaciteit beschikbaar voor andere examens op de overgebleven plekken of voor de periode daarna.

Minder kandidaten

Ook het aantal mensen dat tegelijkertijd MijnCBR kan bezoeken is beperkt. Dit betekent dat het langer kan duren tot de kandidaat of opleider een reservering kan maken, een Gezondheidsverklaring kan indienen of de rijschool kan machtigen. In alle examencentra moet aan strenge hygiënevoorschriften worden voldaan. Daardoor kunnen minder kandidaten tegelijkertijd in de examencentra aanwezig zijn.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.