Acht auto’s rijschool in beslag in onderzoek rijexamenfraude

Politie heeft donderdag acht auto’s in beslag genomen van een rijschoolhouder die verdacht wordt van betrokkenheid bij rijexamenfraude bij het CBR. Dat meldt de politie Rijswijk. In hetzelfde onderzoek werden in oktober al een 62-jarige examinator uit Purmerend en vijf rijschoolhouders aangehouden. De examinator zou in ruil voor geld van de rijschool-ondernemers kandidaten voor het praktijkexamen hebben laten slagen.

De examinator wordt ervan verdacht dat hij examenkandidaten na het aannemen van geld, liet slagen voor hun praktijk-examen. Mogelijk meer dan honderd kandidaten haalden op die manier hun rijbewijs, zo bleek eerder al uit onderzoek. Vijf rijscholen worden ervan verdacht de examinator herhaaldelijk te hebben betaald om hun kandidaten te laten slagen. De eigenaren werden in oktober dan ook aangehouden. “Het onderzoek duurt voort”, zo stelt de politie.

Auto’s

Politie nam eerder al enkele woningen en diverse bankrekeningen van verdachten in de zaak in beslag. “De acties richten zich op direct afpakken van crimineel vermogen”, zo wordt gesteld. “Conservatoir beslag vindt plaats om te voorkomen dat de verdachten hun vermogen buiten het bereik van justitie brengen. Zo kan het verdiende geld niet opnieuw worden geïnvesteerd in criminele activiteiten.”

Het CBR heeft daarnaast de toegang van vijf rijscholen tot het CBR-examenreserveringssysteem in oktober geblokkeerd. “Wij hechten veel belang aan integere examinering en vinden hierbij iedere vorm van fraude of onregelmatigheden onacceptabel. Daarom schorten wij onze verplichtingen tegenover de vijf betreffende rijscholen op”, zo bevestigde een CBR-woordvoerder.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.