failliet, faillissement, schulden

RijbewijsConcurrent laat schuld achter van 37.500 euro

Het in december failliet verklaarde RijbewijsConcurrent van Henk Bakker laat een schuld achter van 37.500 euro. Een groot deel daarvan, namelijk 31.000 euro, is een rekening bij de Belastingdienst. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van Okkerse en Schop advocaten, dat deze week is gepubliceerd. RijbewijsConcurrent had twaalf medewerkers in dienst. 

Als oorzaak van het faillissement verklaarde Henk Bakker tegenover curator Sanne Kleerebezem dat er sprake was van een toenemende concurrentie vanwege een groeiend aantal rijinstructeurs. Daarnaast zou hij veel te maken hebben gehad met wanbetalers. Bakker zou nog 20.880 euro tegoed krijgen, al heeft hij de onderliggende stukken nog niet aangeleverd, blijkt uit het verslag.

Faillissementen

RijbewijsConcurrent is op 11 maart 2015 opnieuw opgestart, nadat het bedrijf in 2008 en 2014 failliet ging. Bij het faillissement in 2014 liet Bakker een schuld achter van maar liefst 700.000 euro. De faillissementen weerhielden hem er niet van RijbewijsConcurrent voor een derde keer nieuw leven in te blazen. Deze keer komen de schulden uit op 37.500 euro. Uit het verslag blijkt verder dat RijbewijsConcurrent twaalf personeelsleden in dienst had, van wie er twee een nulurencontract hadden.

De curator doet ook onderzoek naar de RijbewijsKrediet en de website Rijschoolpartners.nl, die eigendom zijn van RijbewijsConcurrent. Beide websites zijn nog altijd actief, ondanks het faillissement van RijbewijsConcurrent. Ook op deze onderdelen geeft Bakker geen gehoor op het verzoek om van de curator om deze zaken toe te lichten.

Verhoor

De curator wijst meerdere malen op het feit dat Bakker de opgevraagde gegevens niet aanlevert en dat hij ook niet meer reageert op verzoeken van de curator. “Omdat de curator de informatie tot op heden niet heeft ontvangen, zal de curator de rechter-commissaris verzoeken een faillisementsverhoor te agenderen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “RijbewijsConcurrent laat schuld achter van 37.500 euro”

Youran van Ark|28.01.17|08:10

Gelukkig, deze keer niet zoveel slachtoffers. Alleen de belastingdienst, maar die pakken hem wel aan. Echt lekker voor hem. Hoop dat ie een paar maanden droog brood te vreten heeft. Moet er niet eens een wet komen, zodat zulke gasten na 3x failliet zich niet meer te kunnen inschrijven bij de kvk?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.