Video: zo verloopt het praktijkexamen auto met aanhanger

Het CBR heeft een voorlichtingsfilm gemaakt over het praktijkexamen auto met aanhangwagen (BE). Daarin is te zien hoe dit examen verloopt en welke vaardigheden het vereist. Kandidaten kunnen zich met deze video voorbereiden op hun examen.

Om de inhoud van de film te bepalen heeft het CBR BE-kandidaten betrokken. Die wilden graag het aankoppelen van de aanhangwagen in beeld zien, net als de bijzondere verrichtingen ‘keren’ en ‘via bocht achteruit rijden’. Ook wilden ze speciale aandacht voor de lengte van de combinatie, met name bij het passeren van fietsers en bij het afslaan.

Meer voorlichtingsvideo’s

Deze video is al de tiende voorlichtingsfilm van het CBR. Eerder verschenen video’s onder meer over over de auto, tussentijdse toets, faalangstexamen, vrachtauto,  bromfiets, motor en het theorie-examen. Het CBR kondigt nog een nieuwe film aan voor dit najaar, over de gang van zaken rond het praktijkexamen brommobiel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 
Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Video: zo verloopt het praktijkexamen auto met aanhanger | RijschoolPro

Video: zo verloopt het praktijkexamen auto met aanhanger

Het CBR heeft een voorlichtingsfilm gemaakt over het praktijkexamen auto met aanhangwagen (BE). Daarin is te zien hoe dit examen verloopt en welke vaardigheden het vereist. Kandidaten kunnen zich met deze video voorbereiden op hun examen.

Om de inhoud van de film te bepalen heeft het CBR BE-kandidaten betrokken. Die wilden graag het aankoppelen van de aanhangwagen in beeld zien, net als de bijzondere verrichtingen ‘keren’ en ‘via bocht achteruit rijden’. Ook wilden ze speciale aandacht voor de lengte van de combinatie, met name bij het passeren van fietsers en bij het afslaan.

Meer voorlichtingsvideo’s

Deze video is al de tiende voorlichtingsfilm van het CBR. Eerder verschenen video’s onder meer over over de auto, tussentijdse toets, faalangstexamen, vrachtauto,  bromfiets, motor en het theorie-examen. Het CBR kondigt nog een nieuwe film aan voor dit najaar, over de gang van zaken rond het praktijkexamen brommobiel.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.