Bovag vlag

Bovag Rijscholen stelt wijzigingen garantiefonds opnieuw uit

Het Bovag-garantiefonds voor rijscholen blijft tot 1 juli 2018 ongewijzigd. Hiermee stelt de brancheorganisatie de wijziging opnieuw minstens een half jaar uit. Het fonds is in de huidige situatie financieel niet meer haalbaar. Bovag-woordvoerder Paul de Waal laat weten dat het garantiefonds ‘Bovagbreed’ over alle 13 afdelingen binnen de organisatie ingezet gaat worden. Tot 1 juli 2018 blijft de bijdrage voor rijschoolhouders die lid zijn van Bovag op 0,75 euro per leerling voor een eerste examen.

Het garantiefonds is in het leven geroepen om leerlingen die aangesloten zijn bij een Bovag-rijschool te beschermen. Wanneer een Bovag-rijschool failliet gaat kan de leerlingen een vergelijkbaar pakket bij een ander Bovag-lid vervolgen. Volgens meest recente gegevens, die dateren uit eind 2016, is er sinds de oprichting van het fonds in 2010 tussen de 400.000 en 500.000 euro uitgekeerd om ruim 600 leerlingen schadeloos te stellen.

De Waal geeft aan dat de onveranderde situatie geen afstel is: ‘’Wij kopen hiermee tijd, zodat wij het fonds zorgvuldig kunnen inrichten. Ook spreken wij zowel grote als kleine rijscholen en luisteren hiermee naar de wensen van de leden.”

Tevreden leden

Het ledenaantal van Bovag Rijscholen is in drie jaar tijd gekelderd van 900 naar 475. Desondanks is een meerderheid van de overgebleven rijscholen positief over de brancheorganisatie. In een enquête die Bovag afgelopen maand hield onder haar leden gaf 67 procent aan tevreden te zijn over de branchevereniging. 65 procent van de leden geeft aan positief te zijn over het huidige garantiefonds.

Bovag is inmiddels een jaar bezig met de nieuwe inrichting van het garantiefonds. De eerste opzet – waarbij de bijdrage omhoog zou gaan naar 7,50 euro per examen – zorgde voor veel verdeeldheid onder de leden. Bovag zoekt daarom het komende half jaar verder naar een passende oplossing. Bovag laat alleen weten dat zij het garantiefonds op alle 13 afdelingen wil inrichten. Wat dit betekent voor de rijschoolbranche wordt pas op 1 juli 2018 duidelijk. Tot die tijd blijft het bedrag op 75 eurocent per leerling voor een eerste examen staan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.