CBR roept artsen op formulieren vooral netjes in te vullen

Er zijn nog 173.000 wachtenden voor u. De achterstanden bij het CBR zijn nog lang niet weggewerkt. De vertraging zit vooral in de verwerking van medische dossiers. De rijbewijsverstrekker doet deze week een oproep aan alle keurende artsen om de formulieren netjes in te vullen om zo het keuringsproces vlotter te laten verlopen.

Vul geen informatie in op het formulier die niet medisch relevant is, hou de barcodes intact, stuur het rapport óf digitaal óf per post (maar niet beide en niet meerdere malen), blijf binnen de tekstkaders en vink de optie ‘toelichting’ aan als die van toepassing is. Dat zijn de vijf tips die het CBR geeft aan keurende artsen bij het invullen van het medische dossier.

Stapel wegwerken

Blijkbaar gaat er nog een hoop mis bij het invullen van het medische formulier door keuringsartsen. Het CBR doet een oproep de formulieren vooral netjes in te vullen, om de stapel zo snel mogelijk weg te kunnen werken.
Vorige week was CBR-directeur Alexander Pechtold te gast bij talkshow Jinek. De oud-politicus is nu 100 dagen directeur en in de tussentijd is de wachtlijst voor het verwerken van medische dossiers weer langer geworden. Er liggen nog zo’n 173.000 dossiers te wachten op verwerking. Omdat de wachttijd landelijk nieuws is geweest, worden nieuwe aanvragen zo vroeg mogelijk ingediend. Dat vertraagt alleen maar, legt Pechtold uit.

Overigens zei de nieuwe directeur te verwachten dat na de zomer de achterstanden zijn weggewerkt. Jinek nodigde Pechtold vervolgens uit om in de uitzending van 1 september te vertellen wat dan de stand van zaken is.

Niet meer doen

Een van de grootste knelpunten is het tekort aan keuringsartsen, maar blijkbaar ook hoe de keuringsartsen vervolgens de dossiers invullen. De formulieren worden bij het CBR verwerkt en beoordeeld. Als er geen bijzonderheden zijn, wordt dat gedaan door het Automatische Protocol. Maar wanneer een keuringsarts ‘spoed’ of een andere opmerking op het formulier zet, werkt het protocol niet en duurt de verwerking dus langer. Niet meer doen, vraagt het CBR daarom, met daarbij de kanttekening dat medisch relevante opmerkingen wel gewenst zijn.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

2 reacties op “CBR roept artsen op formulieren vooral netjes in te vullen”

Els Koopman|28.02.20|07:53

Er is gebrek aan medisch adviseurs. Die is in dienst bij het CBR en kijkt de papieren na die een rijbewijskeuringsarts invult. Er is geen gebrek aan rijbewijskeuringsartsen dat is iets heel anders. Dat kan o.a. via regelzorg landelijke dekking. Alhoewel nieuwe zzp artsen altijd welkom zijn.

Fortnite|29.02.20|09:14

Het is altijd de schuld van een ander bij het Cbr!
Pechtold past er wel tussen om te liegen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.