Kamervragen: komt er een verbod op rijles? 

Kunt u ondubbelzinnig aangeven of rijlessen wel of niet door mogen gaan? SP-Kamerlid Cem Laçin stelt kamervragen aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Dit naar aanleiding van berichtgeving van RijschoolPro. 

Afgelopen maandag publiceerde RijschoolPro de resultaten van een eigen onderzoek naar rijles in coronatijd. 80 procent van de bijna 900 respondenten gaf aan vrijwillig tijdelijk te zijn gestopt met lesgeven om zo de verspreiding van het virus te beperken. De aanbevolen afstand van anderhalve meter valt in een lesauto niet te waarborgen. Een derde van de rijscholen gaf in de enquête aan deze periode niet te kunnen overbruggen zonder financiële steun. Het bericht bereikte het ANP en de liveblogs van vele nieuwssites zoals het NOS en het AD. 

Duidelijkheid gevraagd

Voor kamerlid Laçin was het aanleiding om Cora van Nieuwenhuizen om duidelijkheid over de situatie van rijscholen te vragen. Allereerst wil hij weten wat haar reactie op het bericht is en wat zij kan doen aan de financiële situatie van rijscholen. De hamvraag: mogen rijlessen nog doorgang vinden? En is er onderscheid te maken in verschillende soorten rijles zoals auto, motor of brommer? Laçin vraagt de minister per ommegaande of toch in ieder geval voor 31 maart te beantwoorden.

Lees ook: 

RijschoolPro houdt een dossier bij van alle gevolgen en ontwikkelingen in de branche als gevolg van de coronacrisis.

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

2 reacties op “Kamervragen: komt er een verbod op rijles? ”

Wim van Dijk|24.03.20|18:45

Mooi dat er Kamerleden zijn die duidelijkheid vragen aan de minister. Zij al die negatieve reacties toch ergens goed voor geweest. Eigenlijk te gek dat een vakblad meer invloed heeft dan de 4 branche vertegenwoordigers

John Miranda Ijsselstijn|25.03.20|08:27

er staat nu op de site van rijksoverheid dat het VERBODEN is om RIJLES te geven. Alle vormen van contactberoepen zijn verboden. zelf geef ik al geen les meer sinds 16 maart. Kijk dus even goed op Rijksoverheid.nl onder aanvullende maatregelen!!!Ik denk dat er vandaag nog steeds rijscholen bezig zijn met lesgeven?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kamervragen: komt er een verbod op rijles? | RijschoolPro

Kamervragen: komt er een verbod op rijles? 

Kunt u ondubbelzinnig aangeven of rijlessen wel of niet door mogen gaan? SP-Kamerlid Cem Laçin stelt kamervragen aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Dit naar aanleiding van berichtgeving van RijschoolPro. 

Afgelopen maandag publiceerde RijschoolPro de resultaten van een eigen onderzoek naar rijles in coronatijd. 80 procent van de bijna 900 respondenten gaf aan vrijwillig tijdelijk te zijn gestopt met lesgeven om zo de verspreiding van het virus te beperken. De aanbevolen afstand van anderhalve meter valt in een lesauto niet te waarborgen. Een derde van de rijscholen gaf in de enquête aan deze periode niet te kunnen overbruggen zonder financiële steun. Het bericht bereikte het ANP en de liveblogs van vele nieuwssites zoals het NOS en het AD. 

Duidelijkheid gevraagd

Voor kamerlid Laçin was het aanleiding om Cora van Nieuwenhuizen om duidelijkheid over de situatie van rijscholen te vragen. Allereerst wil hij weten wat haar reactie op het bericht is en wat zij kan doen aan de financiële situatie van rijscholen. De hamvraag: mogen rijlessen nog doorgang vinden? En is er onderscheid te maken in verschillende soorten rijles zoals auto, motor of brommer? Laçin vraagt de minister per ommegaande of toch in ieder geval voor 31 maart te beantwoorden.

Lees ook: 

RijschoolPro houdt een dossier bij van alle gevolgen en ontwikkelingen in de branche als gevolg van de coronacrisis.

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

2 reacties op “Kamervragen: komt er een verbod op rijles? ”

Wim van Dijk|24.03.20|18:45

Mooi dat er Kamerleden zijn die duidelijkheid vragen aan de minister. Zij al die negatieve reacties toch ergens goed voor geweest. Eigenlijk te gek dat een vakblad meer invloed heeft dan de 4 branche vertegenwoordigers

John Miranda Ijsselstijn|25.03.20|08:27

er staat nu op de site van rijksoverheid dat het VERBODEN is om RIJLES te geven. Alle vormen van contactberoepen zijn verboden. zelf geef ik al geen les meer sinds 16 maart. Kijk dus even goed op Rijksoverheid.nl onder aanvullende maatregelen!!!Ik denk dat er vandaag nog steeds rijscholen bezig zijn met lesgeven?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.